MENIU

Cozmin Guşă: Dacă nu acţionează, Iohannis riscă să nu mai prindă un nou mandat

Prin atitudinea pasivă şi lipsa oricărei reacţii după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, preşedinte Klaus Iohannis riscă să-şi compromită şansele pentru un al doilea mandat prezidenţial, este de părere consultantul politic Cozmin Guşă. 

"Preşedinetele Klaus Iohannis s-a aşezat în aceasta stare de comoditate de ceva vreme, nu înţelege că tot sprijinul pe care l-ar mai putea avea este dependent de comunicarea sa, iar dacă nu o face, asta-l pune clar în calitate de outsider.(...) Cei care au sau au avut aşteptări de la întâlnirea lui Klaus Iohannis cu Viorica Vasilica ar fi dorit măcar un comunicat în care să se spună "am chemat-o şi i-am spus că va fi în postură penala dacă va accepta OUG, având în vedere complicităţile legate de foarte mulţi penalli care ar beneficia de acest act, de la Liviu Dragnea în jos", asta ar fi aşteptat românii normali. În schimb, preşedintele Iohannis tace şi rău face. (...)," a afirmat Guşă

"Am văzut pe forumuri şi reacţiile telespectatorilor Realitatea TV şi realitatea.net. Dânsul, prin atitudinile şi poziţiile pe care le-a avut în ultimul timp, se desparte total de Realitatea şi de publicul nostru. Noi milităm împotriva aberaţiilor pe care echipa de sfertodocţi din spatele lui Dragnea le pun la cale, noi aşa ne-am formatat acest public de calitate, doritor de normalitate, pentru că am militat împotriva acestor excese . Preşedintele Iohannis, din reacţiile pe care le-am văzut, se plasează total în afara preferinţelor publicului Realitatea TV şi realitatea.net." 

Un alt pericol pentru al doilea mandat prezidențial al lui Klaus Iohannis, este de părere Cozmin Guşă, vine din direcţia tensiunilor interne tot mai evidente din PNL.

"Klaus Iohannis trage ponoasele că nu mai are un partid care să-l sprijine. Mizele din spatele întâlnirii liderilor fostului PDL sunt şi altele, inclusiv aceea de lăsare într-un mare ofsaid a preşedintelui. (...) În această situaţie, Klaus Iohaniis, mai ales dacă va fi suspendat, trebuie să confirme prin realizări, pentru că, pe fondul atitudinii sale pasive, tot mai mulţi români vor începe să se întrebe ce a făcut acesta în cei 4 ani de mandat?."

 

Mai multe articole despre:
Klaus Iohannis