MENIU

Gura păcătosului adevăr grăiește. Bădălău, de listarea Hidroelectrica: „Căpușați-o în continuare!”

Ministrul demis al Economiei, Niculae Bădălău, a răbufnit miercuri în timpul audierilor din Parlament! Acesta l-a întrebat pe ministrul propus de PNL la Economie, Virgil Popescu, de ce guvernul Orban vrea să vândă Hidroelectrica, „perla” statului român” și a spus că mai bine „căpușează în continuare” compania decât să o vândă.

Ministrul interimar al Economiei, Niculae Bădălău, i-a sugerat ministrului desemnat de PNL pentru portofoliul Economiei şi al Energiei, Virgil Popescu, în cadrul audierilor din comisiile parlamentare reunite, că ar fi mai bine să căpuşeze Hidroelectrica în continuare, decât să o vândă, în condiţiile în care compania are ca obiectiv listarea la bursă a unui pachet minoritar de acţiuni încă din 2013.

„Au reuşit colegii mei să o scoată la lumină (din insolvenţă - n.r.). Vreau să vă spun că Hidroelectrica este perla... (parlamentarii din sală completează: "sectorului energetic românesc"). S-a scos din insolvenţă. În momentul ăsta produce o energie curată şi ieftină şi dumneavoastră nu mai vreţi s-o căpuşaţi, vreţi să o vindeţi cu totul, ceea ce mi se pare extrem de ciudat. De ce Dumnezeu nu vreţi să vindeţi CEO Oltenia sau Hunedoara sau altceva? Pentru ce? Aveți client la Hidroelectrica? Ea trebuie să rămână la statul român. De ce țineți s-o listați, s-o vindeți? Căpușați-o în continuare!", a declarat Bădălău. 

El a amintit că Hidroelectrica aparţine 80% statului român, iar 20% din acţiuni sunt deţinute de Fondul Proprietatea.

Programul de guvernare al liberalilor include, printre altele listarea la bursă în 2020 a unui pachet de acţiuni al companiei Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România.

Vezi declarația ministrului Niculae Bădălău în VIDEO de mai jos!