MENIU

GUȘĂ, prima CONCLUZIE după DEZBATEREA Ponta-Iohannis: Consider că este un gest de FAIR-PLAY

Analistul politic Cozmin Gușă a comentat, alături de invitații lui Rareș Bogdan, prima confruntare televizată dintre Victor Ponta și Klaus Iohannis, care a avut loc, marți seară, la REALITATEA TV.

COZMIN GUŞĂ a analizat confruntarea dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis, la REALITATEA TV: "Am urmărit toată dezbaterea, felicitări tuturor, echipei Realitatea TV, pentru acest moment smuls parcă dintr-o fărâmă de democraţie jurnalistică ce a mai rămas în România. Speram ca dl Iohannis să îşi dea seama de gafa făcută atunci când a afirmat că nu va participa la dezbaterea Realitatea TV, îl apreciez pentru asta.

Apreciez faptul că premierul a venit, deşi a fost mereu criticat la Realitatea TV şi l-a şarjat pe Klaus Iohannis şi consider că este un gest de fair-play că nu a mai rămas, cu toate că era invitat să mai rămână, pentru a fi supus unor întrebări din partea colegilor mei.

Un gest de normalitate din partea celor doi candidaţi, chiar dacă Victor Ponta a avut dorinţa de a rămâne pentru a da explicaţii colegelor noastre, intenţia din această seară a fost onorabilă, dar a plusat aici dorinţa lui Ponta de a nu-l pune în dificultate pe Iohannis, care era supărat atunci când a plecat. E o bilă albă pe care o primeşte, nu doar pe conţinut. Dacă rămânea, alături de colegii mei de la Realitatea, avea de şarjat câteva lucruri concluzive, în miez de noapte, la ce s-a întâmplat în această seară.

Am condus câteva campanii, dar am condus şi partide. Mă întreb ce gândesc românii în această seară. A fost o situaţie anormală. Eram în avion şi când am aterizat aveam 47 de mesaje cu ce se întâmpla. O situaţie anormală care s-a terminat normal: un candidat, Iohannis, a stat mai mult decât acceptase să stea iniţial, iar celălalt, Victor Ponta, a plecat, deşi intenţiona să mai stea, pentru a nu-şi pune în dificultate contracandidatul.

Această normalitate ar putea să ne sugereze că mai avem speranţă relativ cu ceea ce se petrece în România".