MENIU

Gușă, despre PSD: "Un scor dezastruos în campanie, sub 15 la sută, le va genera mari probleme"

Cozmin Gusa, la emisiunea Romania 2019. Foto: Cristian Otopeanu

Consultantul politic Cozmin Gușă s-a referit și la situația din cadrul PSD-ului, după ce moțiunea a trecut, iar guvernul condus de Viorica Dăncilă a căzut.

"Este o lovitura incasata de intreg partidul, pentru ca aici, in negocierile de motiune, sigur ca cea mai prezenta a fost Dancila, dar au existat si alti lideri. Practic, pot sa spun ca nu s-au descurcat chiar rau, avand in vedere contextul si scorul strans. Insa cei doi sau trei parlamentari care si-au tradat grupul politic au inclinat balanta intr-un fel. Niste negocieri slabe de la echipele de negociatori pe linia UDMR - PMP - PRO România au intregit acest rezultat, dezastruos in primul rand pentru Viorica Dancila, dar nu neaparat pentru PSD", a explicat Cozmin Gușă la Realitatea TV.

Apoi a dezvoltat: "O grupare vorbea si in luna iunie despre iesirea de la guvernare si trecerea in opozitie, iar Paul Stanescu este consecvent cu pozitia lui, pentru ca el a plecat din functia de presedinte executiv tocmai din revolta fata de nominalizarea timpurie a Vioricai Dancila si instalarea ei ca presedinte cu drepturi depline. Stanescu, atunci, prefera ca pana in septembrie sa se faca masuratori, sa fie testate personalitati publice, chiar independenti de stanga, intelectuali, deci acum el are o revansa morala".

Citește și: Cozmin Gușă a decriptat discursul lui Klaus Iohannis. Ce a spus despre "anticipate"

Și a încheiat: "Nu cred ca se va ajunge la un scandal atat de mare, pentru ca PSD-istii au instinct de conservare si isi dau seama ca trebuie sa se termine acest scandal foarte rapid, pentru ca apoi sa se apuce de treaba, sa mearga mai departe in campanie. Pentru ca un scor dezastruos in campanie, adica sub 15 la suta, le genereaza probleme mari chiar lor, pentru alegerile locale. Daca iti admonestezi foarte tare candidatul la prezidentiale, risti sa nu mai fie votat nici macar de propriile organizatii".

Mai multe articole despre:
null