MENIU

Grindeanu i-a cerut ministrului Dunca un nou cadru legal pentru sport care să conducă la performanțe

Premierul Sorin Grindeanu a spus luni că vrea ca în cel mai timp scurt timp să existe un nou cadru legal pentru sport care să sporească performanţa. Şeful executivului îşi mai doreşte ca ţara noastră să ajungă din nou la performanţele obţinute în trecut pe plan internaţional.  

"I-am transmis domnului ministru Dunca (ministrul Tineretului şi Sportului - n.r.), îmi doresc ca în cel mai scurt timp să vină cu un nou cadru legal legat de sport, şi anume cu Legea sportului şi norme de aplicare a acestei legi", a declarat Grindeanu, la evenimentul "Program de tabere ARC 2017 pentru românii de pretutindeni", organizat la Palatul Victoria de Ministerul Tineretului şi Sportului, împreună cu Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. 

Prim ministrul a mai declarat că îşi doreşte ca performanţele sportibilor români la Olimpiadă să crească. 

"Îmi doresc, domnule Covaliu, ca la următoarea Olimpiadă să fim acolo unde am fost laLos Angeles. Greu, ştiu, ştiu condiţiile de atunci (...), ne-am aflat pe locul doi. După aceea ne-am menţinut un număr bun de ediţii în primele zece ţări sportive. Din păcate, la ultimele olimpiade, n-am mai fost aşa de performanţi, nu din cauza sportivilor, ci din cauza bazei care s-a restrâns din punctul meu de vedere foarte mult, iar lucrurile acestea trebuie să se schimbe. Împreună cuMinisterul Sportului,vărog, aveţi toată deschiderea mea, a Guvernului, astfel încât (...) să repornim aceste lucruri pe o bază sănătoasă", i-a transmis premierul Grindeanu preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu.

Mai multe articole despre:
sport ministrul Tineretului grindeanu cadru legal