MENIU

Grigore Leşe: Satul românesc nu mai există. Ritualul a disparut

Grigore Leşe: Satul românesc nu mai există. Ritualul a disparut

Despre valorile României, ale satului românesc şi tradiţiile păstrate în timp s-a discutat în emisiunea Ambasador România. Artistul popular Grigore Leşe a explicat ce înseamnă România profundă, a vorbit despre muzică, dar şi despre lucruri care ne aparţin doar nouă, poporului român.

"Suferinţa la români este ca un brand, dar ştiţi ce? Nu ai cum să vezi lumea dacă nu treci prin suferinţă, dacă nu treci prin niste lucruri profunde dacă nu eşti trăitor, dar trebuie să fim luminaţi, trebuie să ne luminăm, să ştim ce se întâmplă în jurul nostru, trebuie să ai experienţa departelui ca să te poţi vedea pe tine", a afirmat Grigore Leşe.

Artistul a vorbit despre satul românesc explicând totodată care este de fapt, menirea lui Leşe pe această lume.

"Satul nu mai există, ţărani nu mai există, vremea satului a trecut. Ritualul a dispărut, noi nu mai traim în ritual, aşa nici în ceremonie, lucrurile au disparut, dar omul traieşte o perioadă şi se schimbă după cum e vremea şi timpul", a spus Grigore Leşe.

Grigore Leşe este cunoscut pentru muzica populară românească din zona Ţării Lăpuşului. Repertoriul lui este constituit din melodii vechi, provenind din folclorul zonei care marchează evenimente importante din viaţa omului.

Mai multe articole despre:
Grigore Leşe AMBASADOR ROMÂNIA