MENIU

Greta Thunberg, „Ambasador al Conștiinței”, primită de Barack Obama

Greta Thunberg, tânăra activistă pentru mediu din Suedia, a fost primită de fostul președinte american Barack Obama. 

Barack Obama a salutat-o pe adolescenta în vârstă de 16 ani drept „una dintre cele mai mari apărătoare ale planetei noastre”.

Organizaţia fostului preşedinte, Obama Foundation, a difuzat pe reţele de socializare o înregistrare video de la întâlnirea celor doi.

 

Greta Thunberg se află într-o vizită în Statele Unite, după ce a traversat Oceanul Atlantic la bordul unui velier care nu emite deloc dioxid de carbon.

La începutul săptămânii, Amnesty International i-a acordat activistei de mediu Greta Thunberg premiul „Ambasador al Conștiinței", alături de mișcarea de tineri Fridays for Future. Premiul a fost acordat la câteva zile înainte de summitul pe probleme climatice de la New York. Ceremonia a avut loc în fața studenților de la George Washington University, în capitala SUA. Este cel mai înalt premiu pentru drepturile omului acordat de Amnesty Iternational.

„Politica necesară pentru a confrunta această criză pur și simplu nu există în prezent", a declarat Thunberg.

„De aceea fiecare dintre noi trebuie să forțeze din fiecare unghi posibil pentru a-i face pe cei responsabili să-și asume lucrurile și pentru a-i face pe cei de la putere să acționeze."

Sâmbătă urmează primul summit al tinetilor pentru problemele climatice al ONU, iar luni va avea loc Summitul pentru Acțiune Climatică.