MENIU

Greşeală MORTALĂ. O familie întreagă A MURIT. Ce să NU faci niciodată atunci când găteşti CARTOFI

Ce să NU faci niciodată atunci când găteşti CARTOFI

Înainte de cină, tatăl Mariei Chelysheva - singura supraviețuitoare, a coborât în beciul casei pentru a lua câțiva cartofi. În momentul în care a observat că nu se mai întoarce, soția lui a coborât și ea. Nici ea nu s-a mai întors, însă... Au urmat fratele Mariei și, mai apoi, bunica. Toți au dispărut, niciunul nu s-a mai întors în casă.

Disperată, micuța a alertat autoritățile. În momentul în care au ajuns la fața locului, anchetatorii au descoperit că de vină erau chiar cartofii pe care bărbatul avea de gand să-i gătească.

Cartofii erau vechi și începuseră să putrezească, iar asta i-a transformat într-o bombă chimică.

Cartofii conțin solanină (un glicoalcaloid). Are o puternică acțiune toxică, chiar și în cantități mici, fiind utilizată mai ales pentru proprietățile sale ca fungicid și pesticid. Alături de ea, în tuberculii de cartofi încolțiți se întâlnește și chaconină, un alt glicoalcaloid.

În general, conținutul de solanină este direct proporțional cu culoarea verde a tuberculilor (culoare dată de clorofilă), ceea ce duce la deteriorarea lor.

Pe masură ce cartofii putrezesc, concentrația de glicoalcaloizi crește și este raspândită în exterior sub formă de gaz letal, care poate ucide după primele inspirații, cum a fost cazul familiei Chelysheva.