MENIU

Gregorian Bivolaru, liderul MISA, va fi extrădat din Franţa şi adus în România-decizie definitivă

Gregorian Bivolaru va fi extrădat din Franţa şi adus în România, anunţă Realitatea Tv. Magistrații francezi au decis miercuri definitiv că liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, poate fi extrădat în România, potrivit Biroului de presă al Ministerului român al Afacerilor Interne. Acesta are de ispăşit o pedeapsă de 6 ani de închisoare, după ce a fost condamnat în absență în 2013 pentru agresiune sexuală asupra unei minore.

Sursa citată a menționat că implementarea efectivă a acestei hotărâri va dura în jur de două săptămâni, deoarece trebuie îndeplinite niște proceduri privind extrădarea.

Extrădarea lui Gregorian Bivolaru a fost amânată, anterior, de şase ori.

La termenul din 18 mai judecătorii aşteptau o serie de documente cu răspunsuri din partea autorităţilor din Suedia, ţara în care Bivolaru a trăit 12 ani şi a primit azil politic. Sursele citate au precizat că aceste acte au fost trimise iar autorităţile suedeze au informat că-l menţin ca azilant.

PROMOTIE URIASA LA eMAG!!! CONSULTATI OFERTELE AICI!

În prezent, Bivolaru este închis la un penitenciar de maximă siguranţă de la marginea Parisului, fiind prins de poliţie în Franţa, pe 26 februarie. Gregorian Bivolaru era căutat de autorităţile române, după ce în 2013 a fost condamnat la închisoare pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori. În 2005 a primit azil politic în Suedia. Gregorian Bivolaru a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor în formă continuată, perversiune sexuală în formă continuată, corupție sexuală, trafic de minori, act sexual cu un minor în formă continuată, act sexual cu un minor și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României.

Gregorian Bivolaru, în vârstă de 63 de ani, a fost reţinut şi plasat în detenţie judiciară, în vederea eventualei extrădări în România. Acesta a figurat pe lista Agenţiei poliţiei europene (Europol), printre cei mai căutaţi infractori, alături de persoane precum Salah Abdeslam, dat în urmărire pentru implicare în atacurile teroriste comise la Paris în noiembrie 2015.

 Bivolaru a reușit să părăsească ilegal teritoriul României fiind reținut, pe 4 aprilie 2005, de poliția suedeză în orașul Malmo. Ulterior, autoritățile suedeze i-au acordat azil politic.