MENIU

Grecia introduce obligativitatea unui nou test la intrarea în țară și o scurtă carantină

Grecia introduce obligativitatea unui nou test Covid-19 și o scurtă carantină

Persoanele care vor să călătorească în Grecia vor trebui să stea în carantină până la aflarea rezultatului testului anti-Covid rapid. Decizia este în vigoare de luni. 

Costul testului rapid va fi suportat de statul elen. În paralel, se menține și obligativitatea prezentării unui test PCR cu rezultat negativ, care trebuie făcut cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară, transmite Agerpres. 

Grecia a înregistrat relativ puţine cazuri de Covid-19 comparativ cu alte state din UE, însă autoritățile se tem că nu ar putea face față unei explozii de cazuri întrucât dispun de un număr limitat de locuri la ATI, multe fiind deja ocupate.

În paralel cu introducerea prezentării testelor la intrarea în țară, autoritățile au relaxat carantina parțială. După aproape o lună și jumătate, librăriile şi saloanele de înfrumuseţare au fost redeschise.

Grecia, cu o populație de aproape 11 milioane de locuitori, a raportat până acum 124.534 de contaminări, din care 693 în ultimele 24 de ore, și 3.625 de decese. Din totalul pacienților infectați, 552 sunt la Terapie Intensivă.