MENIU

Grav accident în judeţul Cluj! 9 persoane rănite după impactul dintre un tren şi un microbuz, printre care și o fetiță de 13 ani VIDEO

FOTO arhivă. Un microbuz a lovit un tren. 8 pasageri ai mașinii sunt răniți.

Un grav accident rutier a avut loc, în urmă cu puţin timp, în localitatea Urisor din judeţul Cluj. Opt persoane, pasageri din microbuz, au fost rănite în urma impactului. 

Nouă persoane au fost rănite în accidentul produs, luni, la o trecere la nivel cu calea ferată din localitatea Urişor, între un microbuz şi un tren Regio care circula pe relaţia Baia Mare - Cluj-Napoca, potrivit datelor comunicate AGERPRES de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, Alexandra Luca.

Printre victime se află şi o fetiţă de 13 ani, care a fost preluată de un elicopter SMURD şi transportată la UPU Cluj.

"În microbuz se aflau zece persoane - nouă pasageri şi şoferul. Au fost transportate, în vederea îngrijirilor medicale, nouă persoane, toate pasageri în mijlocul de transport persoane. Una dintre acestea a fost transportată cu elicopterul SMURD. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă", a declarat reprezentanta IPJ.

Şoferul microbuzului este singurul din autoutilitară care a scăpat nevătămat în urma acestui accident feroviar, produs la intersecţia căii ferate cu drumul comunal 3 Urişor-Dej.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Din primele informaţii, microbuzul implicat în accident ar fi înmatriculat în judeţul Botoşani.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a activat planul roşu de intervenţie şi a anunţat că, dintre cei răniţi, doi sunt în stare mai gravă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Ciprian Cornea, a precizat pentru AGERPRES că în microbuz se aflau atât bărbaţi, cât şi femei şi cel puţin un copil, în speţă minora de 13 ani care a fost transportată cu elicopterul SMURD.


Sursa: Realitatea de Cluj

Mai multe articole despre:
accident grav microbuz cluj tren regio expres