MENIU

Grasu: 24 de persoane au leșinat din cauza căldurii! Medicii au intervenit la peste 450 de cazuri

Echipajele de la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov au intervenit sâmbătă la peste 450 de cazuri, 250 fiind urgenţe. Dintre acestea, 98 au fost intervenţii în locurile publice, în 24 de situaţii fiind vorba despre persoane care au leşinat, a declarat directorul SABIF, Alis Grasu.

"Echipajele de la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov au intervenit, sâmbătă, până la ora 15.00, la peste 450 de cazuri, 250 fiind urgenţe. Dintre acestea, 98 au fost intervenţii în locurile publice, în 24 de situaţii fiind vorba despre lipotimii şi 17 sincope. Nu sunt creşteri faţă de o zi obişnuită", a declarat directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, citat de Medaifax.

Meteorologii au emis o avertizare cod roşu de caniculă, valabilă sâmbătă, pentru 19 judeţe şi pentru municipiul Bucureşti. Celelalte judeţe ale ţării au fost sub cod portocaliu sau galben. Meteorologii anunțau că maximele vor ajunge la 44 de grade Celsius. Este pentru a treia oară în istorie când ANM emite o avertizare cod roşu de căldură, cea mai ridicată temperatură fiind înregistrată până în prezent în data de 24 iulie 2007, de 44,3 grade Celsius, la Calafat.

Mai multe articole despre:
căldură ambulanţă canicula Alis Grasu