MENIU

Grănicerul ucrainean din Insula Șerpilor care i-a trimis pe ruși "la plimbare", MEDALIAT. Militarul abia a fost eliberat din captivitate

Simbolul rezistenței din Ucraina, decorat de Ministerul Apărării / Foto: Twitter

Celebrul apărător al Insulei Șerpilor a fost eliberat din captivitatea rusă, în regiunea sa natală din Cherkasy, un important centru cultural, educațional și industrial al țării. Pentru curajul său, acesta a fost decorat de Ministerul Apărării de la Kiev. 

Grănicerul Roman Hrybov, a cărui expresie „Navă de război rusească, dă-te dracu!” a devenit virală pe internet, a făcut parte dintr-un schimb recent de prizonieri, anunță media ucrainene.

”Slavă eroului!", spune Ministerul Apărării de la Kiev, într-o postare pe Twitter. 

Mai mult decât atât, grănicerul a fost a fost decorat de autoritățile ucrainene. 

O înregistrate audio care surprindea ceea ce se crede a fi ultimele momente de viața ale soldaților ucraineni de pe Insula Șerpilor, atacată de ruși, a creat un val de emoție în spațiul public, pe 25 februarie, în cea de-a doua zi de la debutul invaziei forțelor rusești în Ucraina. Când li s-a cerut să se predea, militarii Kievului au răspuns sfidător, înjurându-i pe atacatori și preferând să lupte până la moarte.

Înregistrarea audio cu discuția dintre nava militară rusească și militarii ucraineni a devenit virală pe Twitter, TikTok și alte rețele sociale, potrivit BBC.

Rușii le-au spus ucrainenilor: „Vă recomandăm să predați armele și să capitulați, altfel vom deschide focul.”

Gărzile ucrainene pot fi auzite spunând „asta este”, înainte de a răspunde: „Navă de război rusească, du-te la dracu”.

Ca urmare a răspunsului primit, marina militară rusă a bombardat pozițiile ucrainene.