MENIU

Ce înseamnă cuvântul Google. Așa arăta pagina Google în prima zi

Google, număr uriaș
Google în 1998
Google 98

Google este unul dintre cele mai populare branduri de pe Internet, lucru demonstrat nu doar de numeroasele sondaje realizate de companiile de cercetare, ci și de traficul uriaș de pe net.

Google a devenit substantiv comun în limba engleză, unde se spune în mod frecvent "google it", ceea ce înseamnă practic "a căuta un cuvânt pe Google".

Dar puțină lume știe de unde provine cuvântul Google, ales în urmă cu 21 de ani de fondatorii motorului de căutare.

Dacă vrei să te elucidezi pe Dictionary.com, unul dintre cele mai populare dicționare de pe net, nu afli mare lucru: site-ul definește Google drept „marcă comercială folosită pentru un motor de căutare pe Internet. Acesta apare uneori cu litere mici". Asta nu înseamnă, însă, o definiție.

Conform celor de la Google, numele companiei provine de la cuvântul „googol", care este de fapt un număr inventat de Milton Sirotta în 1938. Conform wikipedia, Googol este un cuvânt englez artificial care desemnează un anumit număr foarte mare, egal cu 10 la puterea 100, sau cifra 1 urmată de o sută de zerouri. Cuvântul a fost inventat în 1938 de Milton Sirotta, nepotul de nouă ani al matematicianului american. Kasner a anunțat conceptul în cartea sa "Matematica și imaginația".

Numele motorului de căutare pe Internet „Google" derivă de la acest cuvânt, se spune, în urma unei greșeli de ortografie (pronunția este aceeași).

Numărul Googol este atât de mare încât depășește numărul de particule din Univers!

"Utilizarea termenului de către Google reflectă misiunea noastră de a organiza o imensă (aparent infinită) lume a informației și de a o face accesibilă și utilă tuturor", a încercat Google să explice numele companiei.

Așa arăta Google la începutul existenței sale:

Fondat în 1998, de absolvenţii Universităţii Stanford Larry Page şi Sergey Brin, motorul de căutare Google este în prezent o companie activă pe toate marile pieţe globale. Google are sediul central în Silicon Valley şi birouri în America de Nord şi de Sud, Europa şi Asia.

În august 1998, cofondatorul companiei Sun, Andy Bechtolsheim, scrie un cec în valoare de 100.000 de dolari pentru o entitate care încă nu există: o companie numită Google Inc.

În luna septembrie a aceluiaşi an, Google îşi amenajează spaţiul de lucru în garajul lui Susan Wojcicki, la adresa 232 Santa Margarita, Menlo Park. Google solicită înregistrarea în California pe 4 septembrie. La scurt timp, Larry şi Sergey deschid un cont bancar pentru compania nou înfiinţată şi depun cecul primit de la Andy Bechtolsheim.

În decembrie 1998, PC Magazine scria că Google "are un dar neobişnuit de a afişa rezultate extrem de relevante" şi recunoaşte Google ca fiind motorul de căutare preferat în clasamentul Top 100 Web Sites (Top 100 de site-uri web) pentru 1998.

Mai multe articole despre:
google