MENIU

Cum arată telefoanele Pixel pe care Google le lansează azi în SUA. Cât costă

<p>Google Pixel</p>
<p>Google Pixel</p>
<p>Google Pixel</p>
<p>Google Pixel</p>
<p>Google Pixel</p>

Google va lansa marţi noi modele de smartphone-uri, la un eveniment care va avea loc la San Francisco, în cadrul strategiei de a concura Apple la nivelul superior al pieţei telefoanelor, relatează Reuters.

Analiştii anticipează că lansările de produse vor include şi alte iniţiative ale Google în domeniul dispozitivelor, între care un sistem de speaker controlat vocal, numit Home, care va concura dispozitivul Echo al Amazon.com, şi o cască pentru realitatea virtuală.

Cea mai aşteptată ofertă este o pereche de smartphone-uri sub brandul Pixel, care vor înlocui gama Nexus. În timp ce majoritatea furnizorilor, cu excepţia Apple, utilizează sistemul de operare Android, compania s-a jucat de ani de zile cu diverse abordări de construcţie a propriilor dispozitive fără a-i nemulţumi pe ceilalţi producători.

Google a vândut telefoane Nexus din 2010, dar dispozitivele au atras un interes scăzut pe o piaţă dominată de Samsung Electronics.

Analiştii atribuie vânzările mediocre sistemului slab de distribuţie, întrucât telefoanele Nexus nu sunt disponibile prin intermediul operatorilor de telefonie, care reprezintă principalele canale de vânzare pentru majoritatea consumatorilor americani.

Google a mai deţinut pentru o perioadă scurtă producătorul de smartphone-uri Motorola, pe care l-a vândut grupului Lenovo, scrie News.ro.

Întrucât sistemul de operare Android este disponibil pe scară largă, Google a avut probleme să îşi diferenţieze propriile smartphone-uri, a explicat Jan Dawson, analist la Jackdaw Research.

Noile telefoane Pixel vor costa probabil peste 600 de dolari, preţ care le poziţionează la nivelul superior al pieţei, unde Apple este lider.

Mai multe articole despre:
google smartphone