MENIU

Atac halucinant! "Care Franța? Erau vreo 7-8 africani în echipă. Eu țin cu ortodocșii"

Gigi Becali

Gigi Becali, patronul FCSB, a desființat echipa Franței, care s-a calificat aseară în finala Campionatului Mondial de fotbal din Rusia.

Gigi Becali a precizat că nu ține cu Franța, care are "vreo 7-8 africani în echipă", ci cu ortodocșii.

De altfel, Gigi Becali are un lung istoric de afirmații cu caracter xenofob sau rasist. Astfel, în 2012, Gigi Becali a spus: "Eu n-am nimic cu ţiganii. Păi, cine a ajutat ţiganii mai mult decât mine? Eu n-am nimic nici nu negrii, pardon, cu afro-americanii. Nu mai transfer, pentru că vreau echipă de români, negrul nu se pretează la Steaua, nu joacă bine de la climă".

Ce a declarat Gigi Becali astăzi?

"Care Franța? Erau vreo 7-8 africani în echipă. Asta e Franța? Ce e asta? Nu e Franța. Să nu se mai dea francezi.

Belgia a pierdut aiurea meciul cu Franța. A luat un gol aiurea, din corner. Belgia a dominat tot meciul. Mingea a fost doar la belgieni. Franța poate avea noroc și poate juca împotriva Croației. Anglia îi spulberă pe francezi în finală.

Eu nu sunt fan Franța. Eu țin cu ortodocșii. Când juca Rusia, mă rugam să câștige pentru că sunt ortodocși. Într-un fel, țin cu Croația, că au portar ortodox și mai au treabă cu creștinismul. Nu pot să țin cu anglicanii. Nu am nicio treabă cu ei.

Fiecare are principiile lui de viață, felul cum vede lumea, fiecare ține cu cine vrea. De ce să țin cu anglicanii? Țin cu ortodocșii", a declarat Gigi Becali la Pro X.

Conform gsp, 78,3% dintre jucătorii din lotul Franței sunt imigranți.

Starul Kylian Mbappe este născut dintr-un tată camerunez și o mamă algeriană, dar s-a născut în Paris, în timp ce Umtiti, marcatorul de aseară, din semifinala cu Belgia, e născut în Camerun.

Franţa s-a calificat în finala Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, după ce a învins reprezentativa Belgiei cu scorul de 1-0, în prima semifinală a competiţiei.

Franţa, campioană mondială în 1998, va juca a treia sa finală mondială graţie golului marcat de fundaşul Samuel Umtiti.

Diseară, la ora 21:00, se joacă a doua semifinală de la Cupa Mondială, Croația - Anglia.