MENIU

Gigantul General Electric, la un pas să facă cea mai mare achiziţie din istorie

<p>General Electric ar putea cumpăra Alstom</p>

General Electric (GE) se află în negocieri pentru achiziţia Alstom SA, constructorul francez de trenuri şi centrale electrice, au declarat surse apropiate companiilor. Tranzacţia în valoare de 13 mld. dolari ar urma să fie cea mai mare din istoria GE.

Acordul ar putea fi anuntat nu mai tarziu de saptamana viitoare, scrie Manager.ro. Compania americana ar urma sa plateasca 13 miliarde dolari pentru Alstom. Acest pret ar fi cu 25% mai mare decat actuala valoare de piata a gigantului francez.

GE ar urma sa aiba controlul asupra tehnologiei Alstom de constructie a TGV-urilor (trenuri de mare viteza) si infrastructurii de semnale feroviare, pe masura ce economia europeana isi revine din criza. Scaderea cu 20% a actiunilor Alstom au "ieftinit" compania, iar CEO-ul GE, Jeffrey Immelt, este tentat sa o cumpere la un pret bun.

Immelt va putea apela la rezervele de cash ale GE, pentru a finanta tranzactia. GE avea 89 miliarde dolari la finele lui 2013, inclusiv 57 miliarde dolari in afara SUA, pentru eventuale achizitii.

GE s-a orientat mai mult asupra unitatilor care produc motoare pentru avioane, locomotive si echipamente industriale, comasand divizia financiara, GE Capital, care a pus in pericol compania in timpul crizei globale. Alstom are sediul in suburbia pariziana Levallois-Perret si isi vinde activele pentru a-si reduce costurile si datoriile.

GE are sustinerea actionarului Alstom Bouygues SA. Conglomeratul francez detine 29% din Alstom, informeaza Bloomberg.

Virginie Hourdin, purtatoarea de cuvant a Alstom, a spus ca vanzarea catre GE "reprezinta un zvon nefondat", in timp ce Seth Martin, purtatorul de cuvant al GE, a refuzat sa comenteze informatiile. Aceeasi atitudine a afisat-o si purtatorul de cuvant al Bouygues.

Mai multe articole despre:
null