MENIU

Gheorghe Falcă: „Volkswagen ia în calcul Aradul pentru o nouă uzină de automobile”

Aradul este varianta din România luată în calcul de compania Volkswagen pentru a deschide o fabrică, scrie realitateadearad.net. România a revenit în cărți după ce compania a anunțat că amână construcția fabricii în Turcia din cauza ofensivei asupra kurzilor. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă, fostul primar al Aradului, cel care a și condus negocierile cu concernul german. 

Compania Volkswagen a anunțat că întrerupe etapa de negociere cu Turcia pentru realizarea unei fabrici de automobile. Scrisoarea companiei cu mesajul amânării investiției în Turcia a fost trimisă luni.

Informația a fost confirmată de actualul europarlamentar PNL Gheorghe Falcă, fost primar al municipiului Arad. Acesta a condus la sediul Primăriei Arad negocierile orașului cu firma de consultanță care a reprezentat concernul german.

Atuurile Aradului sunt că aici există deja o serie de fabrici pentru componente auto, iar orașul are legături directe cu sistemul de autostrăzi din toată Europa, are aeroport și are acces la cale ferată de mare viteză.

Ascultă declarația lui Gheorghe Falcă și află unde va fi construită fabrica și ce etape urmează AICI

 

După situația generată operațiunea militară pe care Turcia a început-o în Siria, Volskswagen a reluat evaluările pentru celelalte țări pe care le analizase anterior: România, Serbia și Bulgaria.

Volskswagen intențina să investească în Turcia 1,3 miliarde de euro pentru a produce 300 de mii de mașini în fiecare an.

Mai multe articole despre:
Serbia Siria uzina Arad fabrică Turcia Bulgaria Volkswagen