MENIU

Gestul extraordinar al unui bărbat din Vaslui stabilit în Grecia. Ce face, în fiecare an

Un vasluian stabilit în Grecia nu şi-a uitat originile. Acum are livezi de portocali şi măslini şi, fiindcă afacerile îi merg bine, trimite de câteva ori pe an în judeţ tone de portocale pentru copiii sărmani şi bătrânii uitaţi de familii.

Toader Tudose organizează deja de şapte ani transporturi de citrice de la livezile lui către oamenii sărmani din Vaslui. În urmă cu câteva luni le-a făcut o surpriză elevilor şi preşcolarilor din comuna Tăcuta. Acum a venit rândul copiilor şi bătrânilor din centrele speciale din Huşi, Codăeşti şi Băceşti.

"Eu prima portocală am mâncat-o la 20 de ani. Am găsit-o sub o maşină în Bucureşti...acum am adus o tonă. Am împărţit la centrele de plasament, o să am în continuare de dus, mă duc la Roman şi în comuna unde am fost născut.

Omul spune că are de parcurs 1.300 de kilometri de la livezile lui. Pentru transportul tonelor de portocale nu a găsit înţelegere la firmele româneşti. Patronul turc al unei societăţi de transport i-a făcut însă reducere pentru încărcătura umanitară. Portocalele venite direct din livadă aduc răcoare în sufletele oamenilor.

Omul pleacă de fiecare dată cu lacrimi în ochi de la căminele unde aduce portocale. Le promite sărmanilor că se va întoarce şi, spre deosebire de alţii, mereu s-a ţinut de cuvânt.

Mai multe articole despre:
Vaslui gest portocale