MENIU

Germania va construi două terminale de gaz natural lichefiat, să reducă dependența de Rusia - Anunțul cancelarului Olaf Scholz

Germania va construi două terminale de gaz natural lichefiat (GNL), a declarat duminică cancelarul german Olaf Scholz, angajându-se că va face mai mult pentru a proteja aprovizionarea cu energie a Germaniei și pentru că încearcă să-și reducă dependența de gaze din Rusia.

„Trebuie să facem mai mult pentru a proteja aprovizionarea cu energie a țării noastre”, a spus Scholz, adăugând „și pentru a nu depinde de anumiți furnizori de energie”.  

Germania este cel mai mare client de gaz al Rusiei. Europa se bazează pe Rusia pentru aproximativ 35% din gazele sale naturale, Germania peste 50%. Dar cu amenințarea întreruperii aprovizionării în urma atacului Rusiei asupra Ucrainei, Germania, împreună cu alte țări europene, caută să intensifice importurile de GNL.  

La începutul acestei săptămâni, Germania a oprit certificarea gazoductului Nord Stream 2, care ar putea livra 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an.  

Cele două terminale GNL se pot ocupa și de hidroenergie verde, potrivit cancelarului german.  „Evenimentele din ultimele zile și săptămâni ne-au arătat că o politică energetică care privește în viitor este decisivă pentru clima și economia noastră, dar și pentru securitatea noastră și de aceea trebuie să dăm un impuls energiei regenerabile, cu cât facem mai mult. cu atât mai bine”, a spus el.

Scholz a anunțat, de asemenea, că, din cauza prețurilor mari la energie, crescute de „războiul lui Putin”, guvernul a fost de acord cu un pachet pentru a „atenua plățile de energie pentru pensionari” și „a acorda alocații familiilor cu venituri mici”.

Mai multe articole despre:
germania gaze terminale rusia