MENIU

Germania SCADE nivelul de alertă coronavirus - RESTRICȚIILE ar putea fi eliminate la sfârșitul lunii iunie 2021

Germania SCADE nivelul de alertă coronavirus - RESTRICȚIILE ar putea fi eliminate la sfârșitul lunii iunie 2021

Germania scade nivelul de alertă coronavirus! Institutul Robert Koch (RKI) a redus nivelul de alertă coronavirus pentru Germania de la foarte mare la mai mare după șase luni.

Președintele RKI, Lothar Wieler, și ministrul Sănătății, Jens Spahn, au anunțat, marți, într-o conferință de presă, că sunt motive de optimism, pentru că situația COVID-19 se îmbunătățește.

Scăderea numărului de infecții COVID-19 și a pacienților aflați în secțiile de Terapie Intensivă a dus la această decizie, a spus șeful RKI, care a precizat că „în acest moment, nu se vede o altă creștere exponențială a numărului de infecții”, scrie FAZ.net.

Acesta a spus că acest lucru este datorat oamenilor care au respectat regulile de protecție în ultimele luni, și-au redus contactele și s-au vaccinat.

Șeful agenției de supraveghere sanitară (RKI) a atras atenția că este nevoie de reducerea în continuare a numărului de infectări și că etapele de relaxare trebuie făcute responsabil și cu multă atenție, pentru că „virusul va rămâne și va deveni endemic” și că protecția este dată doar de vaccinarea anti-COVID-19.

Ministrul federal al sănătății, Jens Spahn (CDU), a declarat că, în cazul în care numărul infecțiilor va continua să scadă, restricțiile vor expira la sfârșitul lunii iunie. Dacă tendința pozitivă continuă, ar putea fi „o vară foarte bună”, a mai declarat Spahn. În starea actuală, între 80 și 90 la sută dintre cei dispuși să vaccineze ar trebui să o facă până la mijlocul lunii iunie, pentru a se putea ajunge la o relaxare.

Avertismentul rămâne din cauza posibilelor mutații care pot genera incidențe crescute ale coronavirusului. Spahn a anunțat că petrecerile în spațiile închise „nu sunt încă o idee bună”.

„Cine nu se vaccinează este lipsit de apărare împotriva coronavirusului”, a mai spus Lothar Wieler. Acesta a explicat că  „mai mult de 80 la sută” dintre germani ar trebui să își asigure protecția imunitară, fie prin vaccinare completă, fie prin trecerea prin infecție plus vaccinare, pentru că o singură vaccinare nu oferă o protecție suficientă împotriva infecției COVID-19. 

Potrivit bilanțului anunțat de autoritățile din Germania, incidența cumulată în ultimele 7 zile la 100.000 de locuitori este de 35,2.

Bilanţul infectărilor coronavirus a crescut marţi cu 1.785, la 3.682.911, potrivit RKI, iar cel al deceselor a crescut cu 153 la 88.595, de la începutul epidemiei.