MENIU

Germania raportează creșterea ALARMANTĂ a infectărilor cu noul coronavirus la TINERI. Ultimele cifre COVID-19

Autoritățile sanitare din Germania au raportat aproape 20.000 de noi infecții numai în ultima zi, pe lângă 1.060 de decese, din păcate. Institutul Robert Koch raportează și o incidență crescută a noilor cazuri de COVID-19 în rândul tinerilor.

 

Autoritățile germane de sănătate au raportat 19.600 de noi infecții cu noul coronavirus la Institutul Robert Koch (RKI) în decurs de numai 24 de ore. Au fost înregistrate și 1.060 de noi decese. Cel mai mare număr de decese zilnice a fost atins la sfârșitul săptămânii trecute, vineri - de 1.188. În cazul noilor infecții înregistrate în decurs de 24 de ore, cea mai mare valoare a fost raportată în urmă cu o lună, pe 18 decembrie -  33.777 de cazuri, în care au fost incluse și alte 3.500 de cazuri nedeclarate anterior. Astfel că în aceste zile este încă dificilă interpretarea datelor, pentru că la sfârșitul anului au fost descoperite, înregistrate și transmise cu întârziere noi cazuri de infecții COVID-19, potrivit RKI.

Numărul de noi infecții la 100.000 de locuitori raportate autorităților în ultimele șapte zile, adică incidența coronavirus, a fost de 155,0 miercuri dimineață. Ultimul maxim a fost atins pe 22 decembrie 2020 - 197,6. În același timp se constată diferențe majore între landuri: Turingia a avut cele mai mari incidențe - 324,2, Saxonia - 304,4, față de Bremen, care s-a aflat la polul opus, cu cea mai mică valoare - 83,7.

Institutul Robert Koch semnalează o creștere semnificativă de infectări în rândul tinerilor

„Scăderea incidențelor de 7 zile observată în timpul sărbătorilor și la început de an nu mai continuă", a transmis conducerea Institutului marți seară. „În schimb, pot fi observate creșteri semnificative la toate grupele de vârstă, în special la grupele de vârstă mai tinere, între 15 și 39 de ani”.

Noua tulpină din Marea Britanie, dar și din Africa de Sud - identificate deja în Germania

Noua tulpină din Anglia a fost depistată în perioada Crăciunului, iar noua variantă din Africa de Sud a fost raportată cu o zi în urmă.

Potrivit ultimului bilanț anunțat de RKI, numărul total de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 a ajuns la 1.953.426 de la începutul pandemiei. 

Numărul total de persoane care au murit cu sau cu o infecție dovedită cu Sars-CoV-2 a crescut la 42.637. RKI a declarat că numărul persoanelor care s-au vindecat este de aproximativ 1.596.600.

De asemenea, incidența cumulată la șapte zile, la nivel național, a fost de 1,07, față de ziua precedentă, când era 1,14. Incidența arată că practic 100 de persoane infectate infectează alte 107 persoane. Valoarea incidenței reprezintă infecție apărută în ultimele 8 până la 16 zile. Atunci când incidența rămâne la valori subunitare o perioadă mai mare de timp, înseamnă că infectările au scăzut, potrivit FAZ.net.