MENIU

Germania aprobă utilizarea vaccinului antiCovid AstraZeneca pentru persoanele de peste 65 de ani

Vaccin antiCovid

Comisia germană a vaccinurilor a dat undă verde administrării vaccinului anti-Covid AstraZeneca/Oxford pentru persoanelor de peste 65 de ani.

"Este o veste bună pentru persoanele în vârstă care aşteaptă o injecţie", a declarat ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.ro.

Până în prezent, Berlinul nu a autorizat folosirea acestui vaccin în cazul persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, argumentând că nu există date ştiinţifice suficiente din partea laboratorului anglo-suedez pentru a permite acest lucru.

Berlinul speră ca odată cu această decizie să accelereze campania naţională de vaccinare, criticată pentru lentoarea sa de opinia publică.

De la sfârşitul lunii decembrie, 2.271.784 de persoane, respectiv 2,7% din populaţie, au fost vaccinate, primind ambele doze ale unuia dintre cele trei vaccinuri autorizate în Germania. Vorbim despre Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca.

În urmă cu doar două zile, guvernul francez a autorizat şi el utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta între 65 şi 75 de ani care suferă de comorbidităţi.