MENIU

George Simion stă de ore bune la frontieră! „Eu, demnitar al statului român, care luptă pentru reîntregire, sunt în imposibilitatea de a ajunge la Chișinău” VIDEO

George Simion - Co-președinte AUR

Co-președintele AUR - deputatul George Simion se află de ore bune la granița cu Republica Moldova și nu are de gând să plece în pofida faptului că autoritățile nu-i permit trecerea pentru că acesta are o interdicție de cinci ani.

„Stau de mai bine de patru ore la frontiera cu Republica Moldova. Nu am fost lăsat să intru și, din toate semnalele pe care le avem, în noaptea asta nu se întâmplă nimic în acest sens, de asta voi avea nevoie de voi, de toți oamenii de aur. S-a comis o nedreptate și nu doar împotriva mea, ci împotriva ideii de unionism în cele două maluri ale Prutului, împotriva ideii de românism.

Așa că eu, demnitar al statului român, care luptă pentru reîntregire, de mulți ani, din băncile liceului, din studenție, sunt în seara asta în imposibilitatea de a ajunge la Chișinău. Sunt în imposibilitate de a mă întâlni cu parlamentari din Republica Moldova care mi-au trimis invitații în acest sens. Sunt în imposibilitate de a ajunge la funeraliile scriitorului și marelui român - academicianului Nicolae Dabija.

Ei spun că am dreptul să intru în Republica Moldova când or decide instanțele de judecată.

O să stau aici cât va fi nevoie”, a spus George Simion într-un nou live pe Facebook de la granița cu Moldova.

Acesta și-a îndemnat urmăritorii să comenteze pe site-urile instituțiilor, ale politicienilor și ale presei pentru a contracara diversele păreri.

Reamintim că liderul AUR a primit un șir de interdicții în Republica Moldova. Prima a fost în martie 2009, în epoca lui Vladimir Voronin, pentru că ar fi încălcat ordinea publică.

În decembrie 2014 i s-a interzis accesul din nou în Republica Moldova, fiind dat jos din autocarul către Chișinău. În mai 2015 a fost declarat persoană indezirabilă în Republica Moldova, pe un termen de cinci ani, din motive de securitate națională.

În 2018, a avut o nouă expulzare pentru cinci ani, în vigoare și astăzi. S-a invocat atunci un comportament agresiv și neadecvat în postul vamal moldovenesc, precum și motive de securitate.

George Simion este blocat la granița cu Moldova! Liderul AUR are interdicție să treacă Prutul, dar invocă statutul de demnitar VIDEO

Mai multe articole despre:
george simion moldova