MENIU

George Simion, la protestele anti-restricții: Românii se îmbolnăvesc când stau în casă! Măsurile sunt absurde! Trebuie să lucrăm la imunitatea naturală!

George Simion, lider AUR, a făcut primele declarații la protestul organizat în Piața Universității, fără mască, în mijlocul mulțimii. Acesta spune că actualul guvern trebuie să plece și că partidul său are „oameni capabili” pentru scoaterea României „din criză”. Simion spune că măsurile sunt absurde și inutile și că „trebuie să lucrăm la imunitatea naturală”. Creșterea infectărilor în urma protestelor este negată de Simion, care spune că „dreptul de a protesta nu poate fi pus în balanță cu starea medicală”.

 

„Suntem pregătiți să propunem oameni capabili să scoată țara din criză. Și medicilor, și tuturor românilor le spunem că avem soluții.

Este greu s-o mai ducem macar o lună cu clasa politica ce ne-a condus. 

Ei nu sunt interesati de sanatatea romanilor! (...)

Românii se îmbolnăvesc când stau în casă. (...)

Toate masurile sunt absurde si inutile, pentru asta protestam!”, au fost primele declarații ale lui George Simion ajuns la protestul din Piața Universității.

Întrebat de jurnaliști despre efectele grave ale aglomerării oamenilor la proteste și locurile insuficiente de la ATI din spitale, George Simion a replicat că „să ceară Guvernului să facă loc la Terapie Intensiva. Nu noi suntem problema, ci cei care ne-au condus un an de zile”.

Ca prime decizii care ar trebui luate în prezent, inclusiv de AUR dacă ar prelua guvernarea, George Simion a spus că „să lucrăm la imunitatea naturala si sa vedem ce scheme de tratament au funcționat” . 

„Sa lucreze la sanătatea publica, sa lase sălile de sport deschise, să lase școlile deschise, să investească în sănătate, în locurile de la ATI, în spitale. Nu am vazut in ultimii 31 de ani să se construiasca un spital”, a mai spus Simion referitor la criticile aduse guvernării de coaliție.

Întrebat din nou de jurnaliști ce soluții imediate ar avea, George Simion a acuzat că „nu trebuia noi să ieșim în stradă, că Guvernul ia masuri tampite, sa inchida magazinele la 6 (18.00), n-o să crească cazurile”.

„Nu credem că dreptul la protest, la educație trebuie condiționate de starea medicală, trebuia rezolvată de taxele și impozitele din ultimii ani. Nu se pot pune în balanță”, a mai spus Simion, din mijlocul protestatarilor.

George Simion a ajuns la protestul anti-restricții din Piața Universității în jurul orei 17.45. Înainte de sosirea acestuia a avut loc și un prim incident: un bărbat care nu purta mască s-a luat la bătaie cu jandarmii care i-au cerut să se legitimeze, ulterior fiind practic târât la dubă pentru a fi dus la o secție de poliție. 

Citește și PRIMUL incident la protestele anti-restricții: Un bărbat s-a luat la bătaie cu jandarmii - Imagini ȘOCANTE

Liderul AUR a chemat oamenii în stradă, luni, într-o postare făcută pe contul său de Facebook. Printre revendicările AUR se numără demisia premierului Florin Cîțu și a șefului DSU, Raed Arafat, ridicarea "de urgență a tuturor restricțiilor ilegale, incoerente și iraționale", precum și a impunerii purtării măștii în spațiile închise sau deschise și oferirea de explicații publice cu privire la fundamentarea științifică a impunerii restricțiilor. 

"Este inadmisibil ce se întâmplă în Romania cu restricțiile. Este datoria noastră să ieșim în stradă. Nu mai stăm în case, să ieșim în strada pentru drepturile noastre, aceste restricții sunt aberante. Veniți în fața prefecturii. O să ne luptam cu balaurul cum a făcut-o Sfântul Gheorghe", a spus Simion, într-o înregistrare live pe contul său de Facebook.

 Un alt protest se desfășoară în paralel și în Piața Victoriei, unde și-a anunțat prezența și senatoarea anti-mască Diana Șoșoacă. Proteste masive împotriva restricțiilor COVID-19 impuse de autorități au loc luni în toate județele, în fața prefecturilor.