MENIU

George Simion: AUR a devenit o țintă pentru că a îndrăznit să susțină suspendarea președintelui Iohannis

George Simion, lider AUR

Liderul AUR George Simion a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, că datoria partidului său - "în calitate de principal partid de Opoziție" -  este să sancționeze derapajele Guvernului și pentru că nu li se permite să facă acest lucru prin pârghii parlamentare, au decis să iasă în stradă. El a îndemnat la proteste pașnice și a susținut că formațiunea pe care o conduce "a devenit o țintă" pentru că a îndrăznit să susținsă suspendarea președintelui Iohannis". 

"Nu AUR este vinovatul aici. Cei care nu au luat măsuri pentru spitale după incendiile repetate (sunt vinovați -n.r.) Datoria noastră că Opoziție este să sancționăm. Am încercat să facem acest lucru prin pârghii parlamentare. Nu ni s-a permis. Ieșim în stradă. Pentru că AUR a îndrăznit să șuțină suspendare președintelui, a devenit o țintă. Suntem singurul partid oficial de Opoziție. Iohannis a desfășurată o operațiune mare de discreditare AUR. Este o luptă a noastră cu Iohannis", a afirmat George Simion.

El a precizat că parlamentarii partidului sunt chiar în aceste momente la discuții cu ministrul de Interne Lucian Bode pentru a opri abuzurile jandarmeriei în cazul protestelor din țară, din ultimele zile.

"Trebuie să fim alături de români. Am încercat să folosim aceste pârghii. Din 27 februarie nu mai putem depune la Camera Deputaților nicio interpelare. Trebuie să oprim excaladarea acestor proteste. Protestararii și minorii sunt batuți în dubele jandarmeriei. Vreau ca și media să transmită un mesaj clar. Vinovatul a fost găsit, identificat. Surse spun că e etnic evreu. Ne găsmim în mijlocul unei operații de manipulare. Nu e posibil așa ceva indiferent cât de supărat e Iohannis că vrem să îl suspendam", a mai spus copreședintele AUR.

El a îndemnat la proteste pașnice de ambele părți, respectiv și al manifestanților, dar și al jandarmilor. 

"Protestele să fie pașnice. Să se concentreze pe înalturarea restricțiilor. Sunt regretabile astfel de incidente (...) Tot ce putem face este să îndemnăm la proteste pașnice și pe protestarari, dar și pe jandarmi, pe care îi înțelegem care sunt scoși seară de seară afara cu girofare", a mai spus Simion. 

Mai multe articole despre:
george simion aur