MENIU

George Copos a rupt tăcerea pentru realitatea.net. Anunț despre revenirea la Rapid ca finanțator

Într-o declarație acordată exclusiv site-ului realitatea.net, George Copos, care nu vorbește cu presa de multă vreme, a spulberat orice iluzii în privința revenirii la Rapid ca finanțator, asta după ce au apărut informații conform cărora omul de afaceri ar urma să sprijine financiar echipa care tocmai a promovat în Liga II.

După promovarea în Liga II, antrenorul rapidist Daniel Pancu a anunțat revenirea lui George Copos la formația din Giulești. "Tocmai am vorbit, am discutat, nea George spune că o să fie alături de noi. Moral este deja, dar şi financiar se va implica, probabil de la Liga 1”, a spus Daniel Pancu, la Digi Sport, potrivit gsp.ro.

Pentru a lămuri lucrurile, www.realitatea.net l-a contactat imediat pe omul de afaceri. După câțiva ani de tăcere, George Copos a acceptat să ofere câteva declarații legate de echipa pe care a patronat-o timp de două decenii, din 1992. 

Citește mai jos dialogul purtat cu jurnalistul Cristian Otopeanu:

- Cristian Otopeanu: Domnule Copos, buna ziua, ce mai faceti? V-am sunat sa va intreb...

- Buna ziua, acum sunt implicat intr-un proiect, facem un turn langa Crowne Plaza, vom fi gata in decembrie. Daca vreti, discutam despre acest lucru.

- Eu v-am sunat sa va intreb despre Rapid, pentru ca au aparut informatii...

- Sa stiti ca am vazut aseara la TVR meciul nostru din 1999 cu Steaua. La Steaua jucau Lacatus... Cine mai juca la Steaua?

- Matei, Belodedici, Tene...

- Da, asa... Si noi, ce echipa aveam... Cu Lupu... Si i-am batut cu 3-0, doar atat sa stiti.

- Exact. V-ati uitat la Replay, banuiesc.

- Da, la Replay, exact. Am retrait emotii mari.

- Tocmai de aceea va sunasem, vreau sa va intreb daca vreti sa investiti la Rapid, sa veniti ca finantator, asa cum a anuntat Daniel Pancu si dupa cum a scris si presa.

- Nu, niciodata! Niciodata! Dupa ce mi s-a intamplat, nedrept, ni-cio-da-ta. Investitorii de acum sunt niste oameni foarte buni, ati vazut si voi, au adus echipa in Liga II, o vor duce in Liga I, felicitari lor... Eu niciodata!

- Este un raspuns ferm si final? Sau va mai ganditi?

- Eu niciodata. Sufletul meu este la ei, voi fi mereu alaturi de ei, dar niciodata altfel. De afara, da. Este vorba aceea, politica "cuiului", participi, dar nu intri. Voi fi alaturi de ei, vor fi in sufletul meu, ii voi ajuta, dar niciodata ca participant. Va multumesc pentru ca m-ati sunat. O zi buna!

- Multumesc, o zi buna!

AUDIO | Ascultă mai jos o parte din declaraţiile acordate de George Copos jurnalistului Cristian Otopeanu!


George Copos și problemele cu justiția

Pe 25 august 2014, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe George Copos la patru ani de închisoare cu executare în dosarul "Loteria I". La acea dată, George Copos se afla încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde executa pedeapsa de trei ani şi opt luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători.

Pe 4 martie 2014, George Copos a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, în "Dosarul Transferurilor”, acuzat că ar fi produs un prejudiciu de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Pe 7 aprilie 2015, George Copos a fost eliberat condiţionat, după ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani de închisoare, decizia luată de Tribunalul Bucureşti fiind definitivă.

George Copos a plecat de la Rapid în 2013, după ce fanii giuleștenilor au venit la un termen din "Dosarul Transferurilor” cu o colivă. Ulterior, Copos a fost arestat și Rapidul a intrat în faliment.

 

.