MENIU

Generalul Iulian Cristian Gherghe rămâne în arest. Acuzații GRAVE împotriva fostului om al Serviciilor Secrete

Iulian Cristian Gherghe a fost arestat

Iulian Cristian Gherghe, fost director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, rămâne în arest. Instanța supremă a respins marți recursul acestuia la măsura preventivă decisă în urma acuzațiilor de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals.

Instanța a transmis că recursul depus de fostul general este nefondat.

Gherghe ar fi sustras, în noiembrie 2018,  aproape 180.000 de dolari din banii instituţiei, după ce ar fi falsificat mai multe înscrisuri. 

Fostul director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării a fost reținut sâmbătă de Parchetul Curții Militare de Apel, fiind ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile. Parchetul a fost sesizat în acest caz de DGIA.

Citește și: ”Cutremur în Serviciile Secrete după arestarea unui personaj influent. Ce acuzații i se aduc generalului Iulian Cristian Gherghe”

În 26 februarie, Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind trecerea în rezervă a general-maiorului cu două stele Iulian-Cristian Gherghe. Cu trei luni înainte, în  noiembrie 2019, Șeful statului semnase decretul pentru înaintarea acestuia în gradul de general-maior cu două stele, atunci general de brigadă cu o stea în Ministerul Apărării Naționale, potrivit hotnews.