MENIU

General român, despre incidentul aviatic recent: „Rușii sunt extrem de deranjați că senzorii Alianței Nord Atlantice asigură Ucraina cu informații despre mișcările de trupe”

Apar detalii de ultimă oră în cazul incidentului de deasupra Mării Negre, la doar câteva zeci de kilometri de țara noastră, atunci când un avion de vânătoare rusesc a interceptat și aproape a doborât o aeronavă de supraveghere poloneză neînarmată, care decolase de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța. Din datele făcute publice de polonezi, avionul de luptă al rușilor ar fi tăiat calea aparatului de zbor la o distanță de doar 5 metri.

Într-o intervenție la Realitatea Plus, generalul Marius Crăciun a oferit o perspectivă de specialitate asupra incidentului, cât și explicația sa pentru această manevră neașteptată a rușilor:

„Vedem în ultima perioadă că rușii sunt extrem de deranjați că senzorii Alianței Nord Atlantice plasați la bordul aeronavelor cu sau  fără pilot, am avut cazul cu avionul american, avem acuma cazul de astăzi și încearcă să blocheze acest pentru că sunt deranjați că alianța asigură Ucraina cu informații despre mișcările de trupe de pe teritoriul Rusiei. Plus, din teritoriile ocupate de Rusia ăn mod ilegal cu acest război.

S-a mai înâmplat și probabil se va mai întâmpla. Însă deocamdată nu s-a tras nici un foc de armă. Piloții ruși cred că au ordin să respecte anumite reguli și condiții, nu prea se țin, mai e și un fel de bravură specifică în general tuturor piloților de vânătoare din lume, însă, încă o dată spun, rușii sunt extrem de deranjați că nu pot să-și facă mișcările de trupe și că tot ceea ce fac în câmpul de luptă se vede și alianța știe. Și acest lucru îi deranjează,” a spus generalul Marius Crăciun.

Mai multe articole despre:
nato general avion incident aviatic marea neagra