MENIU

General în rezervă, reactivat de servicii la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Ce sume uriașe primește?

Generalul in rezervă Cristian Celea

Un general trecut în rezervă acum 17 ani se poate lăuda cu o întoarcere în activitate vertiginoasă, dar și cu o declarație de avere impresionantă. Acesta a fost numit în urmă cu câteva zile în Consiliul de administrație Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni din București, după ce la începutul anului a fost numit în conducerea CNAS. Anual îi intră în conturi o pensie de 45.000 de euro și deține numeroase proprietăți. 

Cristian Georgică Celea a precizat că 18 terenuri și 4 imobile sunt moștenite „de la defuncții mei părinți”. Despre restul de 5 terenuri, spune că au fost cumpărate în decurs de 17 ani pentru că și-a permis din punct de vedere financiar.

 

„Din cele 23 de terenuri în 4 județe, (...) un număr de 18 terenuri le-am dobândit prin moștenire de pe urma defuncților mei părinți. Restul de 5 terenuri au fost achiziționate în anii 2004, 2007, 2016 și 2021, în această perioadă de 17 ani calendaristici, subsemnatul desfășurând activitatea de medic oftalmolog, activitate din care am realizat venituri care au permis achiziția respectivelor terenuri.", arată fostul general SRI Cristian Georgică Celea, potrivit Realitatea Plus.

 

VEZI DECLARAȚIA DE AVERE

 

Potrivit documentului, generalul în rezervă are 23 de terenuri în 4 județe și municipiul București, care însumează peste 100.000 de metri pătrați, are două case de locuit în Argeș și 3 apartamente în Capitală. Celea deține și 4 autoturisme, dintre care două de epocă, un scuter, trei șalupe și o remorcă.

 

Generalul în rezervă a fost numit, în luna ianuarie, în consiliul de administraţie al CNAS, prin semnătura premierului Nicolae Ciucă, notează cei de la Libertatea. 

 

Celea a fost șef al CNAS între 2003 și 2005, numit fiind ăn mandatul de premier al lui Adrian Năstase. În momentul detașării la CNAS, avea experiență de 10 ani la SRI, unde a fost și comandant al Spitalului SRI Agrippa Ionescu. În martie 2006, Celea a fost trecut în rezervă de Traian Băsescu.

 

 

 

Mai multe articole despre: