MENIU

General de top al armatei lui Putin, GOL pe rețele sociale! Imaginile care vor zgudui Kremlinul, date publicității de oamenii lui Prigojin: Șoigu, în dezavantaj - VIDEO

General armată rusă/ Captură Twitter

Disputele dintre Evgheni Prigojin - liderul grupării Wagner, supranumit, totodată, și "bucătarul lui Putin" - și Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, par să nu se fi stins. Din contră, cei doi oficiali continuă să își arunce săgeți otrăvite și, în mod voalat, se atacă reciproc. Cel mai recent exemplu în acest sens vine odată cu o înregistrare video extrem de controversată în care Alexander Matovnikov (57 de ani), comandantul adjunct al forțelor terestre rusești, ar dansa gol,  jucându-se cu un prosop. Imaginile au fost distribuite pe un cont asociat grupului Wagner de pe Telegram. Acestea au făcut deliciul presei ucrainene, fiind imediat preluate. 

Videoclipul nu poate fi probat ca fiind real, însă bărbatul din imagini poartă o podoabă de piele, una similară putând fi văzută în numeroase fotografii ale generalului rus, relatează G4Media.ro.

Imaginile controversate care ar putea arunca Kremlinul "în aer" au fost distribuite inițial de canalul Telegram VChK-OGPU, care se pare că este alimentat în mod regulat de grupul Wagner, ceea ce ar putea induce ideea că ar putea face parte din vendeta dintre Wagner și comandamentul armatei ruse, Serghei Șoigu.

Textul care însoțește imaginile de mai sus îl descrie pe Matovnikov - numit în funcție în urmă cu trei ani -  ca fiind „un cunoscător înfocat al restaurantelor și doamnelor din Minsk”, care preferă să creeze astfel de conținut video pentru prietenele sale, decât să se angajeze în luarea deciziilor.

”Ceea ce s-a întâmplat la începutul acestei săptămâni la baza forțelor aeriene Machulishchi de lângă Minsk nu ar trebui, așadar, să fie o surpriză”, se menționează în comentarii.

Duminică, opoziția din Belarus a declarat că un avion radar rus staționat la o bază aeriană din apropierea capitalei Belarusei Minsk a fost distrus . Operațiunea a fost salutată drept „cea mai de succes operațiune de sabotaj” de la începutul războiului din Ucraina.

Matovnikov ar fi responsabil, printre altele, de protejarea aeronavelor rusești pe teritoriul belarus.

Mai multe articole despre:
general general gol armata putin prigojin soigu