MENIU

Generația care fuge de credite

Tinerii, loviti de experienta crizei economice

Tinerii cu varsta intre 18 si 29 de ani reprezinta generatia cu cea mai mare nevoie de bani pentru a porni la drum in viata: sustinere financiara pentru facultate, achizitia unei masini sau a unei case. Cu toate acestea, multi dintre ei se feresc sa ia credite, scrie DailyBusiness.ro.

Sa ma imprumut la banca sau nu? Aceasta este intrebarea care a macinat-o pe Anca G, o tanara care spera sa aiba propria casa pana la 30 de ani, pentru a nu mai plati chirie.

Argumentele pro-credit par sa fi cantarit greu, avand in vedere ca ratele la banca pentru un imprumut prin Prima Casa au ajuns sa fie la fel de mici precum chiria. Dilema a intervenit insa cand au fost luate in calcul costul total al creditului si perioada lunga de rambursare pentru a putea fi suportat, de pana la 30 de ani.

"La inceputul lunii ianuarie am fost la cateva banci sa-mi se explice si mie, pe limba mea, ce inseamna credit ipotecar, ce e Prima Casa, ce inseamna DAE. Am priceput eu cat de cat ce mi s-a explicat la banca insa mi-am zis ca trebuie sa ma sfatuiesc cu prietenii mei care au deja credite bancare", povestea tanara intr-o postare pe blogul sau din martie anul trecut.

"Am ajuns la concluzia ca ne este teama de credite ca de zilele in care ploaia a lasat balti multe pe strada. Si asta ne face sa ne contrazicem cu colegii nostri care si-au jurat ca nu vor mai aplica pentru un credit sau cu colegii care sunt de parere ca nu ai ce sa faci, creditul este singura solutie in unele situatii", adauga Anca G.

La fel ca ea sunt o multime de tineri care se afla in dilema si le e teama sa se imprumute la banci. Dar de unde vine aceasta teama?

Una dintre explicatiile pentru care tinerii au aversiune la credite pentru ca ei s-au maturizat in perioada crizei si s-au confruntat cu numeroase probleme cauzate de acest fenomen, precum lipsa joburilor. Mai multe...

Mai multe articole despre:
credite tineri creditare