MENIU

Gătești carnea de pui complet greșit. Ce să faci ca să fie mai sănătoasă

Carnea de pui nu trebuie gătită pe fugă, chiar dacă ni se pare cea mai la îndemână metodă, deoarece riscăm ca bacteriile periculoase din ea să nu fie distruse.

Dai jos pielița greșit

Pielița se dă jos numai după ce puiul a fost gătit. Atât oasele, cât și pielița mențin carnea de pui umedă cât este gătită, astfel încât grăsimea din pui să ajute la obținerea unei texturi mai bune. Cu alte cuvinte, dacă alegi să dezosezi și să cureți puiul de pieliță, cel mai probabil vei obține o bucată de carne uscată, potrivit totuldespremame.ro.

Decongelezi puiul la temperatura camerei sau cu apă fierbinte

Nu încerca niciodată să dezgheți carnea de pui cu apă caldă sau fierbinte, deparece, folosind această metodă, le permiți bacteriilor să se înmulțească. La fel de periculos este și să lași carnea să se dezghețe într-un vas sau pe o suprafață din bucătărie. Chiar dacă în principiu agenții patogeni mor în momentul în care gătești produsul, există riscul ca bacterii ca Salmonella sau E.coli să rămână în bucătărie. În plus, carnea își pierde calitatea dacă o dezgheți în apă fierbinte sau la temperatura camerei.

Astfel, carnea de pui se dezgheață în frigider, în apă rece. Trebuie să știi că poate dura până la două zile pentru ca puiul să se dezghețe complet, în funcție de dimensiunea sa.

Prepari puiul la o temperatură nepotrivită

Temperatura optimă este de 165-175 grade Celsius. Un pui poate arăta aproape făcut, dar încă să mai conțină bacterii vii. Un termometru te poate ajuta, de asemenea, să eviți puiul prea gătit. Dacă prepari carne de pui pentru bebeluși, aceasta trebuie fiartă timp de patru ore.

Mai multe articole despre:
pui reţete pui carne pui