MENIU

Armata ucraineană a CAPTURAT un locotenent-colonel al armatei ruse! Cui dădea RAPORTUL și cât de mare este PIERDEREA pentru armata lui Putin

Ofițer rus capturat de armata ucraineană/ Captură foto Ukrinform
Ofițer rus capturat de armata ucraineană/ Captură foto Ukrinform
Ofițer rus capturat de armata ucraineană/ Captură foto Ukrinform

Brigada ucraineană 128 de Asalt Montan Zakarpattia a capturat un ofițer de stat major de rang înalt al Armatei 58-a de Arme Combinate a Rusiei, relatează Ukrinform.

„În timpul luptei cu armata rusă, membrii Brigăzii 128 de Asalt de Montan l-au capturat pe șeful grupului de informare și contracarare psihologică a unității militare 47084 a armatei ruse”, informează luptătorii Brigăzii, într-o postare pe Facebook.

Imaginile care însoțesc postarea arată că este vorba despre Alexander Olegovich Koshel, născut la data de 5 aprilie 1982, număr personal - F-905994, grad militar - locotenent colonel.

Conform informațiilor de până în prezent, imediat după ce Koshel a fost capturat, rușii au desfășurat forțe semnificative în încercarea de a-l elibera. În special, acestea au ridicat de la sol avioane, care au tras asupra militarilor ucraineni.

"Nimeni nu a fost rănit (în urma atacului forțelor inamice - n.r.). Captivul a fost dus într-un loc sigur (...)", au spus militarii Brigăzii 128.

Forțele ucrainene explică încercările disperate ale rușilor de a-l elibera pe prizonier prin faptul că Koshel menținuse un contact direct cu Mihail Zusko, comandantul Armatei 58 Combinate a Federației Ruse, căruia îi făcuse personal rapoarte zilnice.

„În prezent, Koshel depune mărturie în fața agenților noștri de de contrainformații”, a mai spus sursa citată.