MENIU

Gafă de protocol sau mesaj pentru UE? Ce căuta Adrian Severin în spatele lui Tusk la Ateneu

Adrian Severin, în spatele lui Tusk

Gafă de protocol la ceremonia de la Ateneul Român, prin care România a preluat în mod oficial șefia Consiliului UE: fostul eurodeputat Adrian Severin, condamnat pentru luare de mită, a fost poziționat de organizatori exact în spatele lui Donald Tusk, preşedintele Consiliului European și a șefului Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Toate televiziunile au preluat imaginea șocantă în care Donald Tusk și Klaus Iohannis apar în același cadru cu cel mai controversat personaj din clasa politică românească ajuns în Parlamentul european.

Adrian Severin a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru luare de mită şi trafic de influenţă în Parlamentul european. Severin a fost filmat de jurnaliştii de la  „Sunday Times" în timp ce accepta bani ca să introducă amendamente în Parlamentul European.

Adrian Severin a fost eliberat condiţionat anul trecut, după ce a efectuat doar un sfert din pedeapsă.

Situația penibilă cu Adrian Severin în prim-planul ceremoniei de la București a fost remarcată de mai mulți politicieni din Opoziție.

"De ați fi Donald Tusk și în spatele vostru ar fi așezat Adrian Severin, ce părere v-ați face? În spatele Președintelui Consiliului European este așezat un fost europarlamentar condamnat pentru luare de mită în Parlamentul European. E o coincidență sau mesajul guvernului că aprobă corupția și la nivel european?", spune senatorul USR Vlad Alexandrescu.

"În sală, în spatele Vioricăi Dăncilă, se află Adrian Severin, fost europarlamentar, condamnat penal pentru corupție la nivelul parlamentului UE. Dacă tot lipsea Liviu Dragnea, chiar nu se putea o ceremonie fără condamnați penali?!", a scris pe Facebook deputatul USR Cristian Seidler.

În 2011, Adrian Severin și alți trei colegi europarlamentari au căzut în plasa jurnaliștilor britanici care i-au înregistrat în timp ce promiteau anumite amendamente la legislația europeană în schimbul sumei de 100.000 euro.

Adrian Severin a insistat că a fost victima unei erori judiciare și că este total nevinovat.

În imaginile TV de la Ateneu a fost văzut și fostul premier Adrian Năstase, condamnat de două ori la pedepse de 2, respectiv patru ani de închisoare, în dosarul Trofeul Calităţii şi Zambaccian.

Mai multe articole despre:
Adrian Severin