MENIU

Gafă a premierului Viorica Dăncilă: obligatoriu este, de fapt, opţional

Gafă a premierului Viorica Dăncilă: obligatoriu este, de fapt, opţional

Reglementarea profesiei de expert şi cea de tehnician în egalitate de şanse a adus o nouă confuzie. Pe de-o parte, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că persoanele juridice sunt obligate să aibă un astfel de specialist, în timp ce purtătorul de cuvânt, dar şi documentul în sine arară că e vorba de o chestiune opţională. 

""Vom introduce OBLIGAŢÍA persoanelor juridice din sistemul public, dar şi din sectorul privat, care au peste 50 de salariaţi, de a avea în structura de personal un expert în egalitate de şanse.”, a declarat şefa guvernului în sedinţa de joi a a executivului.  

La briefingul de după sedinţa de guvernu. purtătorul de cuvânt Nelu Barbu, prezentând acest subiect, a afirmat că firmele de stat sau private cu peste 50 de salariaţi vor avea POSIBILITATEA de a angaja un expert sau un tehnician în egalitate de şanse, în limita bugetului destinat cheltuielilor salariale”.  

„Repet: vor avea posibilitatea. Nu este o măsură obligatorie. Este la latitudinea angajatorului”, a subliniat Nelu Barbu.

Varianta corectă este cea prezentată de purtătorul de cuvânt al executivului, după cum se vede în documentul postat AICI.

Greşeala premierului Viorica Dăncilă este cu atât mai greu de înţeles cu cât şefa guvernului a citit de pe hârtie aproape tot timpul.

Mai multe articole despre:
Viorica Dăncilă