MENIU

Gafă a DNA: numele unui denunţător secret, deconspirat din greşeală

Denunţător sub acoperire, deconspirat de un procuror DNA. Din greşeală, procurorul care investighează dosarul luiGabriel Oprea, privind cheltuielile suspecte de la DIPI, a scăpat în rechizitoriu numele real al bărbatului.

Potrivit Luju.ro, în a doua pagină a rechizitoriului, procuroarea Florentina Mirica susţine: "Prezentul dosar s-a constituit în baza denunţurilor penale formulate de trei funcţionari din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, cu pseudonimele 'Ionescu Claudiu', 'Mihalcea Ionel' si 'Manea Victor', care au solicitat şi au primit acordarea statutului de martor ameninţat şi protejarea datelor de identitate".

Doar că, la pagina 58 a documentului, cele trei nume fictive nu mai sunt aceleaşi. În locul numelui fictiv Ionescu Claudiu apare Botilă Cosmin. Adică o persoană reală.

La pagina nouă, deşi numele este cel fictiv, apare funcţia reală: este vorba despre şeful structurii de control a DIPI.

Potrivit Luju.ro, citat de Realitatea TV, Inspecţia Judiciară a fost sesizată de fostul ministru de Interne, Petre Tobă pentru că în rechizitoriu, procuroarea DNA ar fi inserat informaţii clasificate ca secret de stat. În dosar, Gabriel Oprea, a fost trimis în judecată în luna mai. DNA susţine că o parte din fondurile operative ale DIPI ar fi fost cheltuite pentru cadouri, pantofi numărul 46, cantităţi mari de alcool sau bomboane de pom.

 
Mai multe articole despre:
DNA gafă dosar procuror Gabriel Oprea denunţător