MENIU

Gabriela Firea susține că demiterea lui Adrian Streinu-Cercel este o decizie politică

Gabriela Firea și Adrian Streinu-Cercel

Demiterea medicului Adrian Streinu-Cercel din Comisia pentru managementul clinic și epidemiologic al COVID-19 este o „decizie politică”, spune primarul general, Gabriela Firea. Decizia a fost luată de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la o zi de la apariția în presă a planului de izolare a persoanelor vârstnice încă trei luni după ridicarea stării de urgență.

 

Gabriela Firea îi ia apărarea lui Adrian Streinu-Cercel și spune că acesta nu a greșit cu nimic, iar documentul despre carantinarea tuturor persoanelor de peste 65 de ani la hotel este o „minciună confecționată”.

„Prin răzbunare nu se va inventa vaccinul anti-covid! Și nici nu se va limita răspândirea virusului. Într-o vreme în care toți specialiștii trebuie să fie ascultați și susținuți (nu avem așa mulți!), ne rafuim cu ei și îi ducem în malaxorul politic. Suntem normali (la cap)? Nu putem îngropa securea războiului politic dement măcar cât suferă toată țară, toată planetă? Și, în fond, cu ce a greșit? S-a dovedit a fi o minciună confecționată cea despre carantinarea tuturor persoanelor de peste 65 de ani la hotel. Documentul din februarie se referea la seniorii care nu au familie și prieteni care să-i aprovizioneze cu medicamente și alimente”, a scris, joi, Firea pe pagina sa de Facebook.

Despre planul de testare în masă a cetățenilor, Firea susține că toate țările aplică această metodă.

„Iar în privința proiectului privind testarea pe scară largă a ceratenilor, unde e vină? Toate țările aplică, deja, astfel de soluții medicale. Sunt utile, necesare, chiar vitale. Aș fi ieșit în apărarea oricărui medic nedreptățit. Sunt curioasă câți vor reacționa la această situație fără nicio logică”, a mai scris Firea.

Doctorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis din funcția de membru și președinte al Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al COVID-19, a anunțat, joi, ministrul sănătățîi Nelu Tătaru. În locul lui a fost numită Adriana Pistol, directorul Centrului de supraveghere și control al bolilor transmisibile de la Institutul Național de Sănătate Publică.

În urmă cu aproape o lună, managerul Institutului „Matei Balș” a mai fost implicat și în scandalul testării populației Capitalei, decizie care a dus în final la demisia fostului ministru al Sănătății, Victor Costache, pe 26 martie. Acesta anunnțase înainte cu o zi de a demisiona că a semnat un protocol cu  Streinu Cercel pentru testarea bucureștenilor cu echipe mobile de testare door-to-door.