MENIU

Gabriela Firea: Spitalele iau foc în toată țara sub guvernarea de dreapta! Demisia lui Vlad Voiculescu - un imperativ social

Gabriela Firea

Gabriela Firea cere demisia ministrului Sănătățiil, Vlad Voiculescu, după incendiul de vineri de la ”Matei Balș”. Acuzând guvernul liberal că, deși a dispus de fondurile și puterea necesară, nu a luat măsuri pentru prevenirea unor cotastrofe precum cea de la Piatra Neamț, prim-vicepreședintele PSD spune că drama de la Balș este rezultatul superficialității actualilor lideri de la Palatul Victoria. 

Firea scrie că, după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț, singura preocupare a guvernanților a fost ”să se bată pe funcții, sub paravanul pandemiei.” În acest timp, s-au mai produs incendii în alte șase unități medicale din țară, amintește fostul primar al Capitalei.

”Prin urmare, drama de la Balș nu este un episod izolat. Este expresia unui eșec generalizat al guvernării liberale de a preveni incendiile din spitale în contextul tratării COVID, care implică utilizarea oxigenului, ce înseamnă un risc de incendiu suplimentar. Spitalele iau foc în toată țara.

INCENDIU la Spitalul Matei Balș. 5 morți, peste 120 de pacienți EVACUAȚI. Corpul de control al Premierului, trimis la spital

Este revoltător, inadmisibil ca în condițiile în care guvernarea PNL a avut toată puterea, toate resursele, a cheltuit bani cu nemiluita, în contextul în care sănătatea este prioritate extremă, românii să continue să ardă de vii în spitale. Este rezultatul incompetenței, al nepăsării, al superficialității, care ne umple de revoltă.  
(...) Au murit prea mulți români din cauza unor incompetenți! Trebuie să spunem stop! Ajunge!
Demisia sau demiterea se impun, nu doar ca măsură morală, ci și ca imperativ social”, a scris Firea. 

Citește și: ”VIDEO Președintele Klaus Iohannis: E nevoie de o reformă profundă pentru ca tragedii ca cea de la "Matei Balș" să nu se mai repete”