MENIU

Gabriela Firea a anunțat ce se întâmplă cu Univesitatea din București

Gabriela Firea

Gabriela Firea a anunțat că Primăria Bucureștiului va aloca 18 milioane de euro pentru reabilitarea faţadelor Universităţii Bucureşti.

Gabriela Firea a mai declarat că Primăria Bucureștiului va consolida 20 de clădiri, alte două fiind demolate, fiindcă "prezentau un real pericol public pentru cetățeni".

"Primăria Capitalei a demarat lucrările de punere în siguranţă, consolidare şi reabilitare pentru 22 de clădiri din centrul oraşului care necesitau reparatii urgente. Dintre acestea, 20 urmează a fi consolidate, iar alte două au fost demolate. Toate aceste clădiri, dintre care unele sunt monumente istorice, erau foarte degradate şi prezentau un real pericol public pentru cetăţeni.

Primăria Capitalei va demara două proiecte deosebit de importante, legate de patrimoniul arhitectural şi istoric al Bucureştiului: consolidarea şi restaurarea Palatului Voievodal Curtea Veche, pentru care costul este de opt milioane de euro. și reabilitarea faţadelor Universităţii Bucureşti, pentru care costul este de 18 milioane de euro", a explicat Gabriela Firea.

Pe 10 iunie 2016, Gabriela Firea a câștigat mandatul de Primar al Capitalei, pe o durată de 4 ani. 

Gabriela Firea (PSD) a câştigat atunci Primăria Capitalei cu 246.553 voturi, fiind urmată de Nicuşor Dan (USB) cu 175.119 voturi, Cătălin Predoiu (PNL) cu 64.186 voturi şi Robert Turcescu (PMP) cu 37.098 voturi.

Pe 13 iulie, Gabriela Firea a împlinit 46 de ani.