MENIU

Gabriela Firea, la Realitatea PLUS: Cetățenii au garantat că vor respecta normele de distanțare socială

gabriela firea

Primarul Capitalei a vorbit în direct la Realitatea PLUS despre redeschiderea teraselor, despre transportul în comun, dar și despre sprijinul pe care municipalitatea îl oferă mediului cultural artistic din București.

Redeschiderea Bucureștiului cu anumite restricții

Gabriela Firea (prin Skype): „Am avut mai multe întâlniri cu reprezentanții din HoReCa și HORA (Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România, n.n.) zilele acestea. Relaxarea este foarte importantă atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul de afaceri. Eu propun Consiliului General o hotărâre privind eliminarea taxelor de folosire a domeniului public. Asta chiar dacă va însemna o diminuare a bugetului Primăriei Capitalei. Cetățenii au garantat că vor respecta normele de distanțare socială. La terase trebuie să existe condiții sanitare bune, gel și dezinfectant.”

Măsuri pentru sprijinire a turismului și culturii

Gabriela Firea: „Am discutat și despre situația Centrului Vechi. Dorim refacerea fațadelor clădirilor din Centrul Vechi. Întâmpinăm opoziția anumitor proprietari, care nu înțeleg importanța reabilitării clădirilor. Primăria acoperă 50% din prețul de refacere a fațadei, restul de 50% putând fi plătită în chiar 20 de ani. Ne-am întâlnit și cu cei 15 direcotir de teatre din București. Va eîncepe viața artistică în spațiu deschis. Teatrele care dețin curți interioare vor putea organiza spectacole. Alte teatre vor putea organiza spectacole în parcuri și în grădini publice. Trebuie să punem umărul la relansarea vieții culturale din București. ”

Transportul public

Gabriela Firea: „Este nevoie de mască de protecție în interioare, inclusiv în mijloace de transport în comun. Vestea bună e că vom primi alte 20 de autobuze hibrid Mercedes în fiecare lună, până vom ajunge la un total de 130 de autobuze hibrid. În ceea ce privește testara populație, e nevoie d eun efort economic. După criza din sănătate e bine să evităm adâncirea crizei economice.”

Mai multe articole despre:
Firea