MENIU

Gabriela Firea cere demisii în scandalul evacuării de la miezul nopții: „Nu au nicio scuză. Cineva trebuie să plătească și urgent”

Gabriela Firea

Gabriela Firea - senator PSD și fost primar al Capitalei este de părere că reprezentanții Ministrului Sănătății nu au nicio scuză pentru situația dramatică a pacienților evacuați în miez de noapte de la Spitalul Foișor. Aceasta spune că trebuie să plătească cineva urgent pentru traumele produse.

„Sunt imagini de groază. Nu mi-aș fi închiput că într-o țara europeană vom fi martorii unor scene de groază. Au spus că erau necesare niște paturi și le-au luat cu forța de la Foișor. Nu vă supărați, pandemia este de un an. Ce au făcut până acum: Domnul Arafat și domnul Tătaru au promis că la Victor Babeș și Matei Balș vor aduce pesonal de specialitate. Noul primar a închis cu cinism spitalul modular covid din Pipera care degreva. Este inimaginabil să ai un spital construit pentru covid și să le omori pe celelalte. Spitalul Foișor este unica secție și bancă de os din țată. Se realizează operaii foarte complexe. Nu este un spital pe care să-l închizi de azi pe mâine.

Am văzut că „noaptea ca hoții” pacienți recent operați, cu perfurii, fără nicio grijă medicală au fost preluați de familii, unele în propriile mașini. Nu le pasă, nimeni nu a ieșit cu o declarație. Nu poți să vii după un an de la pandemie să spui că nu ai paturi.

S-a dat vina în mod greșit pe manager. Nu exista avizul DSP. Cei de la DSP abia astăzi s-au dus în spital. De acum vor pregăti persoanlul pentru a trata pacienți covid, pentru că acolo avem medici ortopezi”, a spus Gabriela Firea, la Realitatea PLUS.

„Trebuie să-i tratăm și pe pacienții covid, dar ce facem cu pacienții cronici. Cel mai mare spital de ortopedie și cel mai finanțat este transformat doar pentru a prelua paturile covid.

Nicăieri în lume nu s-a procedat așa. Ei nu au nicio scuză. Cineva trebuie să plătească și urgent”, a completat Gabriela Firea.

Mai multe articole despre:
gabriela firea spital foisor