MENIU

Gabriela Firea, anunț despre testarea bucureștenilor

Testarea bucureștenilor se amână. Testele comandate vor ajunge în România mai târziu, din cauza comenzilor masive făcute de către toate țările, a transmis Gabriela Firea, joi.

"Am comandat teste, vin în țară mai târziu decât am crezut pentru că fac astfel de comenzi toate țările. Este pregătit personalul, eșantionul. Vom comunica la final rezultatul", a comunicat primarul general.

Firea a adăugat că, având în vedere "opoziția unor decidenți" la adresa acestui proiect derulat cu Institutul Matei Balș, grupul de inițiativă și suport se reorganizează.

Vor fi folosite teste rapide, dar care sunt omologate și care vor fi achiziţionate „din surse validate de către Institutul Matei Balş”. Vor fi testate peste 10.000 de persoane, inclusiv persoane care locuiesc în Capitală, dar care nu au aici domiciliul stabil. Eșantionul va fi ales pe baza unor studii realizate împreună cu Institutul Național de Statistică, nu preşedinţii asociaţiilor de proprietari vor fi implicaţi în selectarea celor care vor fi testaţi, a precizat primarul general al Capitalei, la un post TV.

Mai multe articole despre:
gabriela firea coronavirus