MENIU

Gabriela Firea, acuzații grave pentru Guvernul Cîțu: Este un genocid social când îl obligi pe om să muncească până la 70 de ani 

Gabriela Firea, acuzații grave pentru Guvernul Cîțu: Este un genocid social... Foto: INQUAM/Octav Ganea

Gabriela Firea spune că actualul Guvern de coaliție se gândește cum să mențină o persoană în câmpul muncii până la 70 de ani iar o eventuală creștere a vârstei de pensionare ar fi un „genocid social”. Senatorul PSD îi reproșează actualului ministru al Muncii, Raluca Turcan, că nu a negat existența unui asemenea proiect de lege anunțat de Violeta Alexandru.

Gabriela Firea susține că proiectul anunțat de fostul ministru al Muncii Violeta Alexandru, legat de creșterea vârstei de pensionare, ar fi „un genocid social” , pentru că, în acest fel, „un cetățean nu s-ar mai putea bucura de pensionare, după ce încheie activitatea” și că și-ar încheia „viața într-un mod care nu este corect".

„Acest lucru se va întâmpla, chiar dacă nu vor să recunoască, mai sunt doar câteva zile și pur și simplu va fi un genocid social, în momentul în care îl obligi pe om să muncească până la 70 de ani, iar speranța de viață să știți foarte bine cum se calculează, ei o pot scoate la nivel guvernamental din pix. Țările care au rezultate bune din punct de vedere economic nu se gândesc cum să crească vârsta de pensionare și cum să țină un om în câmpul muncii până la 70 de ani, cum ar vrea guvernarea de dreapta", a declarat Gabriela Firea, miercuri seară, la un post TV.

„Acest proiect a fost anunțat ca idee și de fostul ministru PNL al muncii, și actualul ministru nu vine să spună că nu este adevărat, se alimentează aceste informații (...) un bărbat să iasă la pensie la 70 de ani și o femeie la 65 de ani, în condițiile în care speranța de viață în România este de 69 de ani, înseamnă că direct de la serviciu ce facem? Nu ne mai bucurăm de pensie, pentru că românii vor fi prea bătrâni, prea uzați, prea bolnavi și nu se mai pot bucura așa cum fac toți cetățenii în țările civilizate, de pensie”, a concluzionat prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea.