MENIU

Gabriela Firea acuză opoziţia din Primăria Generală şi ameninţă cu procese

Gabriela Firea

Deși Curtea de Apel București a declarat ilegale cele 22 de companii municipale, primarul Gabriela Firea insistă asupra faptului că acestea funcţionează potrivit legii. Mai mult, Firea amenință că va da în judecată Curtea de Apel pentru abuz în serviciu. 

Întrebată de situaţia companiilor înfiinţate în subordinea primăriei, după decizia magistraţilor, Gabriela Firea a afirmat că va căuta alte căi de a rezolva impasul. "Domniile lor (opoziţia din CGPMB) au o politică distructivă, nici nu are rost să mai polemizez cu ei, mi-am pierdut prea mult timp, ei nu vor să vadă adevarul nici dacă-l au in faţă. Nu poţi purta un dialog, neagă evidenţa, le urez succes în demersurile lor," a declarat Firea.

Edilul susţíne, în continuare, că decizia magistraților n-ar avea niciun efect. "Vă rog să-mi arătați unde scrie că s-a decis, arătați-mi cuvantul ilegal, vreau să discutăm cu probe!"

Decizia magistraţilor, din 22 noiembrie, spune că  „admite recursurile formulate. Casează în parte sentinţa atacată şi anulează actele administrative contestate în cauză”.

Consilierii generali ai USR au contestat în instanță înfiinţarea unor companii municipale, pentru că decizia ar fi trebuit luată cu votul a două treimi dintre consilierii generali ai Capitalei, în timp ce majoritatea PSD-ALDE a decis că aceste firme pot fi înfiinţate cu acceptul a 50% + 1 din numărul total de consilieri. 

Mai multe articole despre:
firea