MENIU

Gabriela Firea acuză Guvernul: Nu avem cifrele adevărate ale infectărilor cu coronavirus din România. S-au făcut puține teste

Gabriela Firea

Gabriela Firea susține că în România nu se știe de fapt câte persoane sunt infectate cu noul coronavirus. Primarul general al Capitalei acuză măsurile insuficiente ale Guvernului pentru prevenirea epidemiei de COVID-19 pentru că nu au fost făcute destule teste.

 

Gabriela Firea consideră că este posibil ca măsurile luate de Guvern să nu fie cele potrivite pentru limitarea răspândirii epidemiei din România pentru că nu se știe numărul real al infectărilor la nivel național.

„Nu vom afla niciodată de ce Ministerul Sănătății s-a opus testării populației din București și din întreaga țară și probabil că nici aceste măsuri care se anunță nu sunt în concordanță cu situația reală”, a declarat primarul general, joi seară, la un post tv.

„Nu voi înțelege niciodată și va rămâne o enigmă pentru toată lumea, putem face doar supoziții, de ce modelul european pentru  testarea persoanelor asimptomatice nu a fost aplicat în țara nostra. De ce acum două luni , când am anunțat pentru prima dată inițiativa de a testa persoanele asimptomatice din București care nu se încadrau în definiția de caz, de la nivel guvernamental s-a spus că nu este încă momentul”, a mai spus Firea.

Primarul general spune că un alt motiv pentru necunoașterea nivelului de infectare din țară este testarea doar a celor simptomatici, decisă de autorități.

„Eu nu spun că cineva prezintă cifre care nu sunt reale, eu spun că nu avem cifrele adevărate și ele se prezintă trunchiat pentru că s-au făcut puține teste și acestea s-au realizat doar pentru persoanele care intrau în definiția de caz, și anume cele întoarse din străinătate, persoanele cu simptome sau persoanele care au intrat în contact cu bolnavii de COVID-19. Asta înseamnă un număr foarte mic de teste", a adăugat Firea.