MENIU

Gabriela Firea acuză Guvernul de "rea-credință, incompetență și impostură"

Gabriela Firea acuză Guvernul de "rea-credință, incompetență și impostură"

Un nou atac dur al Gabrielei Firea, liderul PSD București, la adresa Guvernului Orban. Fostul edil al Capitalei acuză Executivul de "rea-voință, impostură și incompetență", totul într-o postare publicată astăzi pe contul său de Facebook. 

Fostul primar al Capitalei solicită  solicită Guvernului să redeschidă școlile din Capitală, să testeze elevii și profesorii, iar acolo unde sunt focare, să le izoleze, precizând că ea s-a declarat mereu împotriva măsurii de închidere a școlilor bucureștene.
 
"Alo, guvernul, intram in noiembrie, nu mai suntem in martie, cand lumea nu stia ce sa faca in pandemie! Deschideti scolile! Testati copiii si profesorii! Izolati focarele! Aveti cu ce! V-am lasat stocuri, rezere, spitale dotate, tot ce trebuie! Ca in lumea civilizata! Europa mentine scolile deschise, chiar daca a redus anumite tipuri de evenimente si activitati economice.
In Bucuresti, scolile raman inchise, ca sa acopere incompetenta guvernului, lipsa de pregatire si umanitate a celor care se ocupa de criza sanitara. NU am fost de acord cu inchiderea scolilor din Bucuresti, ca primar general, cand s-a votat acest lucru recent in cadrul Comitetului municipal pentru situatii de urgenta! Deci, nu mi-am schimbat parerea de pe o zi pe alta, cum se incearca a se acredita. Reprezentantii Primariei Capitalei au votat IMPOTRIVA inchiderii scolilor in Bucuresti. Motivul este limpede : am pregatit o capacitate mare de testare pentru elevi si profesori. Posibilele focare pot fi izolate imediat!
Nu inteleg de ce ministerele sanatatii si educatiei nu folosesc aceasta capacitate de testare pregatita pe timpul mandatului meu. In schimb, tin scolile inchise. Nu le pasa de elevi, de profesori, de parinti!", scrie Firea in postarea de pe contul sau de Social Media. 
 
Potrivit liderului PSD București, o astfel de măsură a fost normală în luna martie, pe perioada stării de urgență pentru că la acea vreme niciun spital nu era pregătit pentru pandemia de coronavirus, nu existau stocuri și nici materiale de protecție, 
"tot sistemul sanitar era bulversat și nu se putea reacționa corespunzator".
 
"Poate guvernul nu a aflat, dar suntem aproape in iarna, a trecut demult primavara, cand a debutat pandemia.
Multa rea-credinta la guvernare! Multa impostura! Multa incompetenta! Sa vina Manciu (Adi Manciu, fostul ;ef de comunicare al PNL, actualmente consilier de stat -n.r.) cu ale lui falsuri in acte, si posturi ocupate ilegal, sa ne mai minta si sa ne mai manipuleze inca o data!", a mai spus Gabriela Firea. 
Mai multe articole despre:
firea acuzatii guvern