MENIU

Gabriel Zetea: „Nu cred că vom mai vorbi despre un certificat verde, ci despre un certificat pentru gestionarea situaţiei pandemice”

Gabriel Zetea

Gabriel Zetea - deputat PSD a afirmat că certificatul verde a fost gândit mai mult ca o măsură de coerciţie împotriva românilor, iar ministrul Alexandru Rafila îl vede în alt mod.

„Ministrul PSD, domnul Rafila îl gândeşte altfel, ca un parteneriat. Nici măcat nu cred că vom mai vorbi despre un certificat verde, ci vom vorbi despre un certificat pentru gestionarea situaţiei pandemice, împotriva COVID-19, ca să înţelegem că este un certifcat  implementat pentru această pandemie şi nu ca să rămână, să alimenteze teoriile conspiraţiei.

Nu e uşor, există două exreme în Parlament, unii care vor un certificat verde care şi din punctul meu de vedere este neconstituţional şi limitează drepturile persoanelor, şi unii care nu îl vor deloc, cei de la AUR. Trebuie să găsim varianta de mijloc, să fie şi eficient pentru combaterea pandemiei, dar să nu încălcăm drepturi, şi să nu îl folosim ca o metodă de coerciţie. Asta s-a încercat de doi ani de zile, să fie forţaţi, cel puţin o parte din populaţie, să accepte unele măsuri. Nu a mers, îl putem îmbunătăţi cu un parteneriat între autorităţile publice şi oameni, cetăţeni”, a declarat Gabriel Zetea.

Mai multe articole despre:
gabriel zetea certificat verde masuri covid