MENIU

Gabriel Oprea: „Nominalizarea unui militar ca premier, cea mai bună soluție în actuala situație de criză a țării”

Președintele îl vrea premier pe Ciucă. Foto/Inquam

Fost ministru de Interne, Gabriel Oprea spune că, nominalizarea unui militar pentru postul de premier este cea mai bună variantă în actuala situație de criză prin care trece România. Oprea consideră că un guvern condus de Nicolae Ciucă nu înseamnă instaurarea dictaturii militare.

„Mor românii pe capete, avem o avalanșă a prețurilor, iarna grea ne bate la ușă. Suntem într-o situație excepțională, deci e nevoie de măsuri excepționale, iar armata își face mereu treaba. Domnul Nicolae Ciucă este un militar excepțional. Un militar, în această situație, va introduce ordine și rigoare, evident în sensul bun. Numai prin astfel de măsuri putem ieși din criză. E o nominalziare bună din partea PNL. În știu pe domnul Ciucă un om serios, puternic, și care va lua cele mai bune măsuri, El dă acum un examen de responsabilitate. Cred că mulți parlamentari responsabili vor vota acest guvern Ciucă. Dacă trece de Parlament și scoate țara din criză, cred că se poate gândi și la o carieră politică, domnul Ciucă.

Sunt convis că va lansa măsuri clare, va introduce ordinea și disciplina

Sunt convis că va lansa măsuri clare, va introduce ordinea și disciplina. Până atunci, trebuie să nu mai moară oameni. Consider că este cea mai bună alegere făctuă de PNL pentru funcția de premier.

Oamenii politici pot face tot felul de afirmații, dar, din păcate, sociologic, românii au o încredere sub 20% în politicieni, pe când Armata, alături de Biserică, se află la peste 80% încredere. În această situație foarte grea, este nevoie de un om serios și de o mână forte pentru a scoate țara din această situație. Asta nu înseamnă că se instaurează dictatura militară, pentru că militarii sunt primii care respecta Constituția și legile unei țări.

Este nevoie de responsabilitate în aceste momente

Desemnarea domnului Ciucă a fost o decizie politică a liberalilor. Florin Cîțu a dat dovadă de maturitate, este o hotărâre politică democratică, luată de PNL. Nicolae Ciucă are spirjinul liberalilor și pe cel al președintelui Iohannis, pentru că e nevoie de responsabilitate în aceste momente. PSD este un partid responsabil și va da voturi acestui guvern condus de un militar. Ca om de stânga, sunt convins că PSD, un partid resposabil, cu disciplină politică, va da voturile unui astfel de guvern. Nu mai trebuie prelungită criza politică.Trebuie să gestionăm situația în care se află țara”, a declarat pentru REALITATEA PLUS Gabriel Oprea.

Mai multe articole despre:
gabriel oprea nicolae ciuca militar premier pnl psd