MENIU

Gabriel Oprea, mesaj după moartea lui Ion Dobran, veteran aviator și erou al celui de-Al Doilea Război Mondial: "Ne înclinăm, cu tristețe și nu-l vom uita niciodată. Drum lin către stele, domnule general!"

Generalul-locotenent (rtr.) Ion Dobran, veteran aviator și erou al celui de-Al Doilea Război Mondial

Este zi de doliu pentru Uniunea Militarilor și Politiștilor “Mihai Viteazul” (UMPMV), și asta deoarece astăzi s-a stins din viață generalul-locotenent (rtr.) Ion Dobran, veteran aviator și erou al celui de-Al Doilea Război Mondial.

Generalul-locotenent (rtr.) Dobran este un simbol al Armatei României. El a făcut parte din Grupul 9 Vânătoare ai cărui piloţi au scris multe pagini de glorie în istoria aviației militare. Ion Dobran a fost un apropiat al Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”, scrie umpmv.eu.

"În anul 2018, ne-a făcut onoarea să ne fie alaturi la ceremonia pe care am organizat-o pentru celebrarea Centenarului, la Monumentul Eroilor Militari căzuţi la datorie în teatrele de operațîi și pe teritoriul național din Parcul Tineretului. La propunerea noastră, la începutul anului trecut, generalul Dobran a fost avansat de către președintele României la gradul de general locotenent în retragere și a fost premiat de către Primăria Municipiului București, pentru devotamentul său în slujba țării.

De asemenea, am avut bucuria și onoarea să îi confer medalia de onore “Mihai Viteazul”, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Uniunii, pentru că valorile naționale trebuie prețuite veșnic. A fost un militar dăruit cu pasiune pentru zbor și cu dragoste pentru tara să. A fost un model, că militar și că om, care și-a trăit viață după principii și idealuri înalte. Ne înclinam, cu tristețe și nu-l vom uita niciodată. Drum lin către stele, domnule general!", se arată într-un mesaj al fostului ministru al Apărării, Gabriel Oprea, președintele UMPMV.